Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 | 07:13

ΕπικαιρότηταPointer

Δίκη ΣΠΦ - 21η Συνεδρίαση Παρασκευή, 22.6.12

Και αυτή η συνεδρίαση ήταν πολύ σύντομη, γιατί η Ολγα Οικονομίδου βρίσκεται σε απομόνωση για 49η ημέρα και οι Χρ. Τσάκαλος και Μ. Νικολόπουλος έθεσαν ζήτημα διακοπής της δίκης. Η συντρόφισσα και αδελφή μας Ολγα Οικονομίδου, είπαν, εξακολουθεί να βρίσκεται σε απομόνωση και δεν υλοποιείται η μεταγωγή της στις φυλακές Θήβας.

Πρόσφατα συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά από αίτηση που είχε καταθέσει ο συνήγορος της Ολγας Οικονομίδου, Φρ. Ραγκούσης. Ο συνήγορος προσπάθησε και πάλι, μετά από ολιγόλεπτη διακοπή του τρομοδικείου, να επικοινωνήσει με εκπρόσωπο της ΚΕΜ για να πληροφορηθεί την απόφαση της. Αυτό δεν κατέστη δυνατό και έτσι ανέλαβε ο πρόεδρος Χ. Βρυνιώτης να επικοινωνήσει με το υπουργείο Δικαιοσύνης για να πληροφορηθεί την απόφαση της ΚΕΜ. Μετά την επανάληψη της διαδικασίας, ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η ΚΕΜ έκανε δεκτό το αίτημα και απαίτησε να συνεχιστεί η διαδικασία. Ομως, οι Χρ. Τσάκαλος και Μ. Νικολόπουλος επέμειναν στην ολιγοήμερη διακοπή της δίκης, μέχρις ότου πραγματοποιηθεί η μεταγωγή της συντρόφισσάς τους. Με το αίτημα αυτό συντάχθηκαν και όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Ο εισαγγελέας Ι. Λιακόπουλος συμφώνησε με το αίτημα χωρίς να πει πολλά. Τελικά, μετά από πολλές ενστάσεις του προέδρου, αναγκάστηκε και το δικαστήριο να δεχτεί το αίτημα των κατηγορούμενων και να ορίσει ως επόμενη δικάσιμο την Παρασκευή 29 Ιούνη.
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012