Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 | 20:31
Medium_img_31405
Νέα αναβολή στην υπόθεση των περιβόητων Οικιστικών Πυκνώσεων (την τόσο δραματικά επίκαιρη μετά τη φονική πυρκαγιά σε Μάτι-Νέο Βουτζά) αποφάσισε ο προεδρεύων του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος μαζί με τον εισηγητή στην υπόθεση σύμβουλο Χρήστο Ντουχάνη, διευκολύνοντας τον δασοκτόνο σχεδιασμό της κυβέρνησης.
Πλήρες άρθρο...
Η παράθεση «τσιτάτων» μεγάλων ανδρών ή γυναικών (για να μη μας πουν και σεξιστές) δε λέει και τίποτα ιδιαίτερο. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές περιπτώσεις που κάποια «τσιτάτα» ταιριάζουν «γάντι» σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο τίτλος αυτού του σχολίου είναι μια διαπίστωση που συνοδεύει όλες τις ειδήσεις της αστικής πολιτικής.
Πλήρες άρθρο...
Δεν ξέρουμε αν ήταν στημένο (το πιθανότερο), πάντως ο δημοσιογράφος του κομματικού ραδιοφώνου ρώτησε τον Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, θυμίζοντάς του ότι ο γερμανός ακροδεξιός πολιτικός τον αποκαλεί κομμουνιστή. «Ισως έχει δίκιο σε αυτό», απάντησε αυτάρεσκα ο Τσίπρας!   Ο Τσίπρας κομμουνιστής! Θα γελούσαν και τα τσιμέντα, αλλά το θέμα δεν είναι για γέλια.
Πλήρες άρθρο...
Ούτε που φαντάζονταν τα παπαγαλάκια της παγκόσμιας κεφαλαιοκρατίας ποια θα ήταν τα επακόλουθα της «μαύρης Δευτέρας», ενός κατά τα άλλα τυπικού φθινοπωρινού πρωινού της 15ης του Σεπτέμβρη του 2008, από το οποίο έχουν περάσει… αισίως δέκα χρόνια. Η είδηση για την πτώχευση της τέταρτης μεγαλύτερης επε
Πλήρες άρθρο...
Απολογητές του καπιταλισμού   Η πλειοψηφία ασχολήθηκε με τις εξαγγελίες του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Βλέπετε, αυτές οι εμφανίσεις των αστών πολιτικών αρχηγών εξετάζονται πάντοτε υπό το πρίσμα των πολιτικών συσχετισμών. Ο μηχανισμός προπαγάνδας κάθε κόμματος προσπαθεί να «ρίξει» τον αντίπαλο και ν' «ανεβάσει» τον δικό του.
Πλήρες άρθρο...
Στις 4 Σεπτέμβρη του 2018 συνεδρίασε στο Δασαρχείο Κασσάνδρας Χαλκιδικής η 10η Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων, προκειμένου να εξετάσει τις αντιρρήσεις που υπέβαλε το ΤΑΙΠΕΔ (για λογαριασμό της εταιρίας, «PREMIUM DEVELOΡMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», συμφερόν
Πλήρες άρθρο...
Οι πιο δύσκολες στιγμές του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη ήταν όταν προς το τέλος της συνέντευξης Τύπου άρχισαν να τον ρωτούν για την τραγωδία στο Μάτι και ιδιαίτερα για εκείνη την περιβόητη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο, που μεταδιδόταν ζωντανά, εν είδει τηλεοπτικού σόου, την ίδια στιγμή που οι υπηρεσίες ήξεραν ότι στο Μάτι υπάρχουν νεκροί και ότι ο απολογισμός θα είναι σίγουρα μεγάλος.
Πλήρες άρθρο...
Την περασμένη Τετάρτη (12 Σεπτέμβρη), ολοκληρώθηκε στη δίκη της ΧΑ η διαδικασία της ανάγνωσης καταδικαστικών αποφάσεων για χρυσαυγίτες, που προσκομίστηκαν από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής. Μαζί με την ανάγνωση καταδικαστικών αποφάσεων η πολιτική αγωγή είχε ζητήσει να αναγνωστούν και δημοσιεύματα που αναφέρονταν σ’ αυτές.
Πλήρες άρθρο...
ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL Μέχρι πότε η ανοχή στην κοροϊδία; Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν ο Τσίπρας, τώρα είναι η σειρά του Μητσοτάκη. Θ' ανέβει κι αυτός στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ για τη «μεταμνημονιακή» εποχή. Με «συνετές παροχές» και -κυρίως- με σημαία την… αξιοπιστία της ΝΔ και της ηγετικής της ομάδας.
Πλήρες άρθρο...
Αλλη μια πρωτιά για την κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων συνιστά η ωμή παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Με εκπρόθεσμη τροπολογία, που κατατέθηκε την 1η Αυγούστου ως άρθρο 46 στο νόμο 4559/2018, το ΜΑΙΧ (Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων) θα μπορεί να εκδίδει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών ι
Πλήρες άρθρο...