Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 | 18:36
Medium_img_28546
Ανατροπή στον νόμο Φίλη (νόμος 4415/2016) για την ιδιωτική εκπαίδευση φέρνει το Μνημόνιο-4 που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέθεσαν προς ψήφιση στη Βουλή. Μετά την απαίτηση των ιμπεριαλιστών δανειστών και ειδικά του ΔΝΤ και τις αντιδράσεις των σχολαρχών, που «είχαν ανεβεί στα κάγκελα», η συγκυβέρνηση πέταξε στα σκουπίδια και τις διατάξεις του νόμου Φίλη για τα ιδιωτικά σχολεία.
Πλήρες άρθρο...
Το πιστόλι στον κρόταφο του Δασάρχη Πειραιά, Π. Σακκά, αποχαρακτηρίστηκαν 136 στρέμματα δάσους στο Ελληνικό. Είναι χαρακτηριστικό το όργιο των πιέσεων και των εκβιασμών: Πρώτα, είχαμε την αποστολή «φετφά», στις 14 Οκτώβρη του 2016, από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας και Ανάπτυξης Δασών και Αγροπεριβάλλοντος (ΓΔΑΠΔΑ), σύμφωνα με τον οποίο οι τεχνητές φυτεύσεις για καλλωπιστικούς λόγους βάσει εγκεκριμένων φυτοτεχνικών μελετών δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
Πλήρες άρθρο...
ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL Ιδια δεδομένα, ίδια καθήκοντα Η μνημονιακή πολιτική ήρθε για να μείνει. Δεν είναι μια παρέκκλιση μερικών ετών. Η λύση, λοιπόν, θα είναι επαναστατική ή δε θα υπάρξει. Κι όχι μόνο η οριστική λύση, με τη συντριβή του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά ακόμα και λύσεις βελτίωσης μέσα στο υπάρχον καθεστώς, θα απαιτήσουν συγκρούσεις επαναστατικού χαρακτήρα.
Πλήρες άρθρο...
Στον δεύτερο μήνα μπήκε ο αγώνας των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων, με περισσότερους από 1.300 κρατούμενους να συμμετέχουν στην απεργία πείνας. Η Παλαιστινιακή Επιτροπή για Ζητήματα Φυλακισμένων ανακοίνωσε ότι ο Μαρουάν Μπαργούθι σκοπεύει άμεσα να κλιμακώσει την απεργία πείνας σταματώντας τη λήψη νερού μέχρι το Ισραήλ να ικανοποιήσει το σύνολο των αιτημάτων ων κρατούμενων, χωρίς εκπτώσεις και παζάρια.
Πλήρες άρθρο...
Με το τέταρτο Μνημόνιο προ των θυρών, που για μια ακόμη φορά διέγραψε τις δήθεν κόκκινες γραμμές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο Τσίπρας ξεκίνησε περιοδεία ανά τα υπουργεία δημαγωγικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού, που θα κληθεί εντός ολίγου να υποστεί νέα δυσβάστακτα βάρη.
Πλήρες άρθρο...
Ως υπουργός χούντας και όχι ως υπουργός αστικής κοινοβουλευτικής κυβέρνησης, που λειτουργεί στα πλαίσια  του συντάγματος και του ισχύοντος νομικού πλαισίου, ενεργεί ο Αλέκος Φλαμπουράρης, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα καπιταλιστικών ομίλων. Το τελευταίο «κατόρθωμά» του που έπεσε στην αντί
Πλήρες άρθρο...
Την Κυριακή, μετά τη μισάωρη συνάντηση του Τσίπρα με τη Λαγκάρντ στο Πεκίνο, οι διαχειριστές του πρωθυπουργικού λογαριασμού στο twitter «τιτίβισαν» ότι, «παρά τις γνωστές διαφωνίες σε μέτρα πολιτικής, στο θέμα του χρέους βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ.
Πλήρες άρθρο...
Αφήνοντας στην άκρη το θράσος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που επιδόθηκαν σε μια γκεμπελίστικη -πλην όμως αναποτελεσματική- προπαγάνδα ωραιοποίησης του τέταρτου Μνημόνιου, το οποίο ψήφισαν και με τα δυο χέρια, όπως είπε ένας βουλευτής τους, μπορούμε χωρίς καμιά δυσκολία να εντοπίσουμε τα κοινά σημεία με τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν σε όλες τις διαδικασίες ψήφισης μνημονιακών νόμων, από το Μάη του 2010.
Πλήρες άρθρο...
H νέα μπροσούρα της «Κόντρας», με τίτλο «ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ανυπότακτη αντάρτισσα», θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή, 19 Μάη, στις 8 το βράδυ, στη σάλα εκδηλώσεων της εφημερίδας. H συγκυρία τα έφερε έτσι που η παρουσίαση της έκδοσης να γίνει πάνω στην κορύφωση της πιο μαζικής -εδώ και πολλά χρόνια- απεργίας πείνας παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων στα σιωνιστικά κάτεργα.
Πλήρες άρθρο...
Στις 7 Μάη του 2014, ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε «μπιρ παρά» από το ΤΑΙΠΕΔ το εγκαταλελειμμένο ΞΕΝΙΑ στο Παλιούρι Χαλκιδικής και 320 στρέμματα έκτασης, στην οποία υπάρχει και δάσος χαλεπίου πεύκης έκτασης 125,44 στρεμμάτων. Αγόρασε αυτό το «φιλέτο», δίπλα στη θάλασσα, για 14 εκατ.
Πλήρες άρθρο...