Κυριακή 27 Μαΐου 2018 | 00:34
Medium_img_30773
Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Γιατί τηλεφώνησε, μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή, ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς στον Τσίπρα και τι του είπε; Το Μαξίμου υπήρξε λακωνικότατο. «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και ειδικότερα για τις διαπραγματεύσεις σε σχέση με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.
Πλήρες άρθρο...
Σε ποια ακριβώς ζητήματα αναγκάστηκε η ελληνική κυβέρνηση «να βάλει λίγο νερό στο κρασί της»; Ο Τσακαλώτος, που έκανε τη σχετική δήλωση, δε μας διαφώτισε. Πέταξε μια κουβεντούλα για το νερωμένο κρασί και κατά τα άλλα δήλωσε σούπερ ευχαριστημένος.  Τις λεπτομέρειες θα τις μάθουμε όταν στείλουν στη Βουλή ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο με προαπαιτούμενα, για να το ψηφίσουν κι αυτό με την καθιερωμένη υπερεπείγουσα διαδικασία (να μη χαλάσουν και τη μνημονιακή παράδοση).
Πλήρες άρθρο...
Το μόνο που έκανε εκείνος ο γερμανός αξιωματούχος που δήλωσε ανώνυμα ότι το «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης» των συριζαίων «δεν αξίζει ούτε το χαρτί που γράφτηκε», ήταν να δείξει την ιμπεριαλιστική αλαζονεία του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα ευχολόγιο, για μια έκθεση ιδεών απ' αυτές που κατασκευάζουν καθημερινά κατά ντουζίνες πανεπιστήμια, ινστιτούτα, ερευνητικά ιδρύματα και think tanks σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες.
Πλήρες άρθρο...
«Κοιτώντας προς τα πίσω και χάνοντας το βλέμμα στο πολύ μακρινό 1980, όταν δηλαδή ιδρύθηκε η Χρυσή Αυγή, θα δούμε ότι το εθνικιστικό κίνημα σε αυτές τις τρεις δεκαετίες είναι όχι μόνο παρόν στα πολιτικά πράγματα, αλλά και πρωταγωνιστής και ρυθμιστής εξελίξεων».
Πλήρες άρθρο...
Συνέντευξη Τύπου έδωσε την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου μαζί με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Ν. Αντώνογλου και Χ. Κασίμη, για να εξαγγείλει μέτρα για τον δήθεν εντατικότερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς του γάλακτος.
Πλήρες άρθρο...
ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL Χρέος τιμής Αυτό είναι ένα χρέος τιμής. Δεν το χρωστάμε μόνο στην αντάρτισσα Παλαιστίνη και στον ηρωικό λαό της. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, το χρωστάμε στο δικό μας λαό, που ασφυκτιά κάτω από τη στραγγαλιστική λαβή του διεθνούς κεφαλαίου.
Πλήρες άρθρο...
ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL «Ολιστική» κοροϊδία Το μόνο που έκανε εκείνος ο γερμανός αξιωματούχος που δήλωσε ανώνυμα ότι το «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης» των συριζαίων «δεν αξίζει ούτε το χαρτί που γράφτηκε», ήταν να δείξει την ιμπεριαλιστική αλαζονεία του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα ευχολόγιο, για μια έκθεση ιδεών απ' αυτές που κατασκευάζουν καθημερινά κατά ντουζίνες πανεπιστήμια, ινστιτούτα, ερευνητικά ιδρύματα και think tanks σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες.
Πλήρες άρθρο...
«Οι ΗΠΑ έχουν προσθέσει 1.2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στο βιομηχανικό τομέα τα τελευταία οκτώ χρόνια. Πριν ζητωκραυγάσετε για την αναβίωση της αμερικάνικης βιομηχανίας, αναλογιστείτε τον λόγο για όλη αυτή την αύξηση: κάκιστη πορεία της παραγωγικότητας. Τα εργοστάσια αναγκάστηκαν να βάλουν περισσότερους εργάτες για να εκπληρώσουν τις παραγγελίες, επειδή η παραγωγή ανά ώρα εργασίας αυξάνεται ελάχιστα.
Πλήρες άρθρο...
Την Τρίτη, 15 Μαΐου, εισήχθη για ψήφιση στη Βουλή, κατόπιν σχετικής επεξεργασίας από τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Οι διατάξεις του αφορούν την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας σε δύο ευρωπαϊκές
Πλήρες άρθρο...
Το εργάκι το έχουμε ξαναδεί. Μπορεί ν' αλλάζει λίγο η πλοκή, αλλά το φινάλε είναι πάντοτε το ίδιο. Γερμανία και ΔΝΤ «πλακώνονται» για τη «βιωσιμότητα» του ελληνικού χρέους, οι συριζαίοι μας λένε ότι μας συμφέρει να «είμαστε» με το ΔΝΤ, γιατί θέλει «γενναία ρύθμιση» του χρέους και στο φινάλε ΔΝΤ και Γερμανία τα «βρίσκουν», επί του σχεδίου που από την αρχή υποστήριζε η Γερμανία.
Πλήρες άρθρο...