Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 | 15:20
Την περασμένη Τετάρτη, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των πέντε νεοναζιστών που κατηγορούνται για την απροκάλυπτη δολοφονική επίθεση ενάντια στους αιγύπτιους ψαράδες, η οποία –για λόγους πέραν της θέλησης των νεοναζιστών της ΧΑ- δεν άφησε πίσω της έναν ακόμα νεκρό, πριν από την άγρια δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.
Πλήρες άρθρο...
Η ώρα της ρεβάνς για την υπόθεση Novartis έφτασε, με τον Μητσοτάκη να επιλέγει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και ν' αφήνει -φαινομενικά- την υπόθεση να κινηθεί στον άξονα αστική Δικαιοσύνη - Βουλή. Θεωρούμε απίθανο να μη φτάσει αυτή η υπόθεση στη Βουλή κάποια στιγμή.
Πλήρες άρθρο...
Επιστολή στις συγκλήτους των Πανεπιστημίων έστειλαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Διγαλάκης ζητώντας τη συμμετοχή τους σ’ έναν σικέ διάλογο, που θα καταλήξει σε ένα νέο νόμο πλαίσιο μέχρι τα τέλη του 2019, όπως προανήγγειλε και ο Μητσοτάκης, που χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης «εμβληματική».
Πλήρες άρθρο...
ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL Επί μνημονιακού εδάφους Βγήκε ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη και εξήγγειλε μέτρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου (αναλυτικά γράφουμε στη σελίδα 9), πετώντας και κάποια ψίχουλα στο λαό. Ποια ήταν η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ; Το κύριο βάρος έπεσε στη δήλωση ότι ο Μητσοτάκης τρώει από τα έτοιμα, όπως είπε ο Τσίπρας, ή ότι κάνει αυτά που είχε δρομολογημένα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο Τσακαλώτος.
Πλήρες άρθρο...
Βγήκε ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη και εξήγγειλε μέτρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου (αναλυτικά γράφουμε στη σελίδα 9), πετώντας και κάποια ψίχουλα στο λαό. Ποια ήταν η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ; Το κύριο βάρος έπεσε στη δήλωση ότι ο Μητσοτάκης τρώει από τα έτοιμα, όπως είπε ο Τσίπρας, ή ότι κάνει αυτά που είχε δρομολογημένα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο Τσακαλώτος.
Πλήρες άρθρο...
Είναι αγωνιώδης η προσπάθεια του Μητσοτάκη να εμφανιστεί ως ένας πρωθυπουργός διαφορετικός απ’ όλους τους προηγούμενους. Ως τεχνοκράτης πρωθυπουργός, κάτι σαν CEO πολυεθνικού μονοπωλίου, που έχει βάλει τους υπουργούς σε θέσεις μάνατζερ, αναθέτοντάς τους μετρήσιμα καθήκοντα και αποφασισμένος να τους κρίνει μόνο ως προς την αποτελεσματικότητά τους στο πιάσιμο των στόχων που τους ανέθεσε.
Πλήρες άρθρο...
H θεωρητική συζήτηση περί νεοφιλελευθερισμού δεν έχει κανένα νόημα, όταν αναφερόμαστε στην πρακτική πολιτική. Πρώτο, επειδή ο νεοφιλελευθερισμός στην καθαρή μορφή του είναι ένα ιδεολόγημα που δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη και δεν εφαρμόστηκε ούτε από τους Ρίγκαν και Θάτσερ, που εμφανίστηκαν ως φανατικοί οπαδοί του τη δεκαετία του '80.
Πλήρες άρθρο...
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας δε δέχτηκε την αθωωτική εισαγγελική πρόταση και με ομόφωνη απόφασή του καταδίκασε τους νεοναζιστές της ΧΑ για την επίθεση στο στέκι «Συνεργείο». Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, η οποία έχει προεκτάσεις που αφορούν τη μεγάλη δίκη των νεοναζιστών, που έχει μπει στην τελική της φάση.
Πλήρες άρθρο...
Η ειδική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ ολοκλήρωσε τις επαφές της στην Κύπρο χωρίς να γίνει σαφές αν οι Αναστασιάδης και Ακιντζί κατέληξαν σε συμφωνία για τους «όρους αναφοράς» βάσει των οποίων μπορεί να διεξαχθεί ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων.
Πλήρες άρθρο...
Ο Μηταράκης δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή άρθρο στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», με τίτλο «Μεγάλη τομή στο Ασφαλιστικό η κεφαλαιοποίηση στην επικουρική», το οποίο φρόντισε να διαφημίσει δεόντως, στέλνοντας σχετικό δελτίο Τύπου από το προσωπικό του Γραφείο σε όλους τους διαπιστευμένους στο υπουργείο Εργασίας συντάκτες.
Πλήρες άρθρο...