Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 | 02:17
Kαι ξαφνικά, το «κέντρο της διαπλοκής», η «φούσκα» που αναμενόταν να σκάσει, έγινε «ένα ιστορικό και έγκυρο Συγκρότημα», που πρέπει να διασωθεί. Και τη διάσωση ανέλαβε ο άνθρωπος που τρεις φορές φιλοξένησε στο σπίτι του τον εκδότη και τον υποψήφιο πρωθυπουργό, ενώ έκλεισε και το τέταρτο και τε
Πλήρες άρθρο...
Kρούσματα της γρίπης των πτηνών επιβεβαιώνονται συνεχώς σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης από τις αρχές του περασμένου Νοέμβρη. Τα κρούσματα αφορούν τον υψηλής παθογονικότητας υπότυπο H5N8 τόσο σε εκτρεφόμενα πουλερικά (Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία) όσο και σε άγρια πτηνά (Ολλανδία, Πολωνία, Δανία, Ελβετία, Αυστρία, Κροατία).
Πλήρες άρθρο...
«Εχουμε κάνει ξεκάθαρο ότι δεν νομοθετούμε τώρα τέτοια μέτρα για μετά το 2018. Στην εξαιρετικά απίθανη περίπτωση που το ΔΝΤ σπάσει το εντυπωσιακό σερί του και μια από τις προβλέψεις του επαληθευτεί, έχουμε πει ότι μπορεί να περιγράψουμε τα μέτρα που εν δυνάμει σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν.
Πλήρες άρθρο...
ΡΩΣΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ & ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ Η διαφθορά του αστικού κράτους, ο ζωτικός ρόλος της εκκλησίας ως μηχανισμού μαζικής εξαπάτησης, η αναγόρευση του ατομικού συμφέροντος σε ύψιστη θρησκεία, είναι φαινόμενα δίχως εθνικό πρόσημο. Δυο σπουδαίες ρώσικες ταινίες πρόσφατης παραγωγής έρχονται να καυτηριάσουν τη σήψη της χώρας τους, σκιαγραφώντας με τα εργαλεία της κινηματογραφικής τέχνης καφκικές δυστοπίες πάνω στα ερείπια του πρώην ανύπαρκτου σοσιαλισμού.
Πλήρες άρθρο...
Διαβάζουμε στην εφημερίδα Αυγή (4/1/2017): «Για τους γνώστες, πάντως, η πρόσβαση στην Τριτοβάθμια είναι σαφές ότι δεν θα είναι τόσο ‘’ελεύθερη’’ όσο ακούγεται - παρ’ όλο που κάτι τέτοιο αποτελεί διαχρονικό προβληματισμό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί, όπως εξηγούν εκπαιδευτικοί αναλυτές, θα οδηγούσε σε συνωστισμό αποφοίτων σε μεγάλες και περιζήτητες σχολές, με αποτέλεσμα η ευθύνη επιλογής για την εισαγωγή στα ΑΕΙ να μετακυλιόταν στα τελευταία.
Πλήρες άρθρο...
«Σταθμό στην ιστορία του Κυπριακού» χαρακτήρισε ο Ν. Αναστασιάδης την κατάθεση χαρτών από τους εκπροσώπους των δύο «συνιστώντων κρατών» (constituent states), σ' ένα πανηγυρικό «τιτίβισμά» του το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Επομένως, σύμφωνα με την τοποθέτηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκ
Πλήρες άρθρο...
ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL Για πάντα Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος είναι κατηγορηματικός: θα δώσουμε την επέκταση του «κόφτη» και μετά το 2018, δεχόμαστε να περιγραφούν και οι τομείς από τους οποίους θα αντληθούν πρόσθετα έσοδα και θα περικοπούν πρόσθετες δαπάνες, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Πλήρες άρθρο...
Λαϊκό Γλέντι ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ "ΚΟΝΤΡΑΣ"   ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1 ΜΕΤΑ ΤΙΣ 21.00     Με τους Αργύρη Νικολάου (κιθάρα - φωνή) Κώστα Τσιγώνια (μπουζούκι - φωνή) Αντιγόνη Μπασακάρου (φωνή) Δημήτρη Ντιώνια (μπαγλαμάς - φωνή)   Αγαθουπόλεω
Πλήρες άρθρο...
Ενα θεατρικό έργο που πραγματεύεται τη ζωή και το θάνατο μιας ιστορικής προσωπικότητας οφείλει να σέβεται την αλήθεια. Οταν η προσωπικότητα αυτή είναι του διαμετρήματος ενός επαναστάτη κομμουνιστή που δε λύγισε, όπως ο Νίκος Ζαχαριάδης, τότε οφείλει όχι μόνο να σέβεται την αλήθεια, αλλά και να προωθεί τις επαναστατικές ιδέες, αν θέλει να σταθεί στην πλευρά των καταπιεσμένων, και όχι να κρατιέται μακριά από τους «διχασμούς του παρελθόντος» μέσω μιας δήθεν «αποστασιοποιημένης» οπτικής γωνίας.
Πλήρες άρθρο...
Σύσκεψη με υπουργούς είχε στο Μαξίμου ο Τσίπρας, προκειμένου να σχεδιάσουν την αντιμετώπιση του σκανδάλου Novartis. Το μόνο που σχεδίασαν, όμως, είναι η πολιτική εκμετάλλευση και της παραμικρής αποκάλυψης που θα υπάρχει για στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Πλήρες άρθρο...