Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 | 19:57
Σημεία από το περιεχόμενο της προκαταρκτικής μελέτης του ΟΟΣΑ για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δημοσίευσε η «Αυγή» την περασμένη Κυριακή 12 του Φλεβάρη (συντάκτης: Κωστοπούλου Μίνα). Η μελέτη του ΟΟΣΑ παρουσιάζεται χωρίς σχόλια, γίνονται δε αναφορές του τύπου «η προηγούμενη έκθεση του 2011
Πλήρες άρθρο...
Εξελίξεις στο σκάνδαλο του Ελληνικού, που αποκαλύψαμε τις τελευταίες βδομάδες, διευρύνουν το πεδίο της ανησυχίας. Πλέον δεν έχουμε μόνο τον αποχαρακτηρισμό των περιμετρικών δασών του Ελληνικού, προκειμένου οι πλιατσικολόγοι καπιταλιστές να εφαρμόσουν ανεξέλεγκτοι τα «αναπτυξιακά» τους σχέδια, αλλά και τον κίνδυνο να αποχαρακτηρίζεται κάθε άλσος που θα βάλουν στο μάτι για «ανάπτυξη» κάποια καπιταλιστικά συμφέροντα.
Πλήρες άρθρο...
Ως κράτος εν κράτει συμπεριφέρεται το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού της οικογένειας Εφραίμογλου, που διευθύνεται από τη Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, μέλος για δύο θητείες (μέχρι το 2016) του ΔΣ του ΣΕΒ. Απέλυσε μέλη της διοίκησης του υπό σύσταση σωματείου των εργαζόμενων και ενώ υπάρχει δικαστική απόφαση που επιβάλλει την άμεση επαναπρόσληψή τους, αρνείται να την εφαρμόσει.
Πλήρες άρθρο...
Δεν ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που δήλωνε την περασμένη εβδομάδα ότι τα συζητούν όλα (και το αφορολόγητο), φτάνει να εντάσσονται σ' ένα συνολικό πακέτο; Αυτός ήταν. Τώρα, ο ίδιος κυβερνητικός εκπρόσωπος αδειάζει μεγαλοπρεπέστατα τον αρμόδιο για τη διαπραγμάτευση υπουργό Τσακαλώτο, που όταν ρωτήθη
Πλήρες άρθρο...
Η ΧΙΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΣΙΟ ΓΚΟΥΖΜΑΝ ΠΡΟΒΟΛΕΣ & ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ Αυτή την Παρασκευή, 17 Φλεβάρη, προβολή της ταινίας   ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΕΝΙΟ ΚΟΥΜΠΙ (El botón de nácar, Χιλή – Γαλλία – Ισπανία, 2015, 82’) Σκηνοθεσία, Σενάριο: Πατρίσιο Γκουζμάν Φωτογραφία: Κατέλ Ντγιάν Μοντάζ: Εμανουέλ Ζολί Μουσική: Μιράντα & Τόμπαρ, Χιουζ Μαρέσαλ Παραγωγή: Ρενάτε Σάτσε     Κατά μήκος της τεράστιας ακτογραμμής της Χιλής, συναντά κανείς ηφαίστεια, βουνά, παγετώνες.
Πλήρες άρθρο...
«Ισχύει ό,τι είπε ο υπουργός». Αυτή ήταν η απάντηση της συμβούλου της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ, Αικατερίνης Ιωάννου, σε τηλεφωνική επικοινωνία μας την περασμένη Τρίτη, σχετική με την εξέλιξη του «σκανδάλου Μελισσανίδη». Από τη σύμβουλο ζητήσαμε να πληροφορηθούμε αν ο υπουργός ΠΕΝ Γ.
Πλήρες άρθρο...
Το περασμένο φθινόπωρο, ήταν ο Τσακαλώτος που έλεγε πως αν δεν κλείσει η αξιολόγηση στο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη «καήκαμε». Εξηγούσε, μάλιστα, ότι ο χρόνος είναι ασφυκτικός διότι η ελληνική οικονομία μπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά και οι επενδυτές περιμένουν να εξαφανιστεί από τον ορίζοντα η αβεβαιότητα για να έρθουν να επενδύσουν.
Πλήρες άρθρο...
ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL Συνεχής αιμορραγία Αν απομακρυνθούμε λίγο από τον ορυμαγδό της καθημερινής διαπραγματευσιολογίας και δούμε τη «μεγάλη εικόνα», θα διαπιστώσουμε ότι οι συζητήσεις που γίνονται έχουν ως αντικείμενο την παράταση του Μνημόνιου για μερικά ακόμα χρόνια, με υψηλά «πρωτογενή πλεονάσματα», τα οποία θα απαιτήσουν πρόσθετα μέτρα με δημοσιονομικό περιεχόμενο.
Πλήρες άρθρο...

ΕπικαιρότηταPointer

Εξετάστηκαν όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας

Ουδείς αναγνώρισε τον Τάσο Θεοφίλου!

«Μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος στη ληστεία» είχε είπε πρωτόδικα ο «σεναριογράφος» της Αντιτρομοκρατικής Ε. Χαρδαλιάς. «Μπορεί να μη φόρεσε το καπέλο» είχε παραδεχτεί ο πρόεδρος του πρωτόδικου Μ. Χατζηαθανασίου. Παρά ταύτα, ο Τάσος Θεοφίλου καταδικάστηκε για τη ληστεία στην Πάρο και ως συνεργός στην ανθρωποκτονία του ταξιτζή Μίχα και ξαναδικάζεται ακόμα και για συμμετοχή στη ΣΠΦ, επειδή η εισαγγελία έκανε έφεση στην απαλλακτική γι’ αυτή την κατηγορία πρωτόδικη απόφαση.
Πλήρες άρθρο...
«Ο Τραμπ προκαλεί αναταραχή, επιτίθεται στη Γερμανία, προσπαθεί να την αποκόψει από την υπόλοιπη Ευρώπη, απειλεί την ευρωπαϊκή άμυνα. Η Λεπέν κηρύσσει το τέλος της ΕΕ και ακόμη και του ΝΑΤΟ. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας διπλής επίθεσης, τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό.
Πλήρες άρθρο...