Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 | 20:30
Δελτίο Τύπου Αθήνα, 27-6-2017  Μηνυτήρια αναφορά κατά Σπίρτζη και υπηρεσιακών παραγόντωνγια το «γήπεδο Μελισσανίδη»   Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ο Γεράσιμος Λιόντος (δημοσιογράφος της εφημερίδας «Κόντρα») και ο Πέτρος Γιώτης (εκδότης-διευθυν
Πλήρες άρθρο...
Στις 26 Ιούνη του 2017, το τρομοδικείο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με πρόεδρο την Ζ. Στράτα, ανακοίνωσε την απόφασή του επί της ενοχής ή μη έντεκα κατηγορούμενων για τη λεγόμενη «υπόθεση του Χαλανδρίου», για την οποία σε πρώτο βαθμό δίκασαν δύο Τριμελή Εφετεία Κακουργημάτων, τα οποία καταδίκασαν έντεκα αναρχικούς αγωνιστές, από τους οποίους έξι είναι μέλη της ΣΠΦ.
Πλήρες άρθρο...
Συγκυβέρνηση και  υπουργείο Παιδείας βρίσκονται σε πανικό γιατί δεν «περπατάει» η αξιολόγηση των διευθυντών των σχολείων, που αποτελεί και το πρώτο βήμα για την αξιολόγηση των ίδιων των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων, όπως επιτάσσουν τα Μνημόνια 3 και 4 , οι οδηγίες του ΟΟΣΑ και της ΕΕ.
Πλήρες άρθρο...
Στην Κρήτη υπάρχει εδώ και εφτά μήνες ένα καράβι που στ' αμπάρια του βρέθηκαν εκατομμύρια πακέτα λαθραία τσιγάρα. Και ξαφνικά, ο Λοβέρδος ξεσηκώνει μεγάλη φασαρία ρωτώντας αν το καράβι έχει και τσιγάρα ΣΕΚΑΠ (Σαββίδης). Η κυβέρνηση δεν απαντά, μέχρι που πιάνεται ένα άλλο καράβι, στην ίδια περιοχή, να ξεφορτώνει λαθραία τσιγάρα.
Πλήρες άρθρο...
Πριν καν ανέβει στη «Διαύγεια» η απόφαση έγκρισης των υψομετρικών μελετών από τον Σπίρτζη, η εταιρία του Μελισσανίδη αισθάνθηκε την ανάγκη να απευθύνει δημόσια «θερμότατες ευχαριστίες» προς τον υπουργό Υποδομών και τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους του, που «μέσα σε χρόνο-ρεκόρ» από την υπογραφή της γνωστής (ν)τροπολογίας έβαλαν την υπογραφή τους σ' αυτό το έκτρωμα.
Πλήρες άρθρο...
ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL Γκεμπελίστικοι μύθοι Ενα από τα αγκωνάρια της γκεμπελίστικης προπαγάνδας των Τσιπραίων, λίγο πριν υπογράψουν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ήταν πως αν δεν υπάρξουν τα μέτρα για το χρέος, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα μέτρα που προ-νομοθέτησαν για το 2019 και το 2020, στο πλαίσιο του τέταρτου Μνημόνιου (Ν.
Πλήρες άρθρο...
Ξεπερνώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που επιχείρησε μια σχετικά ισορροπημένη προσέγγιση, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της ληστείας στο Βελβενδό, εξέδωσε μια τρομο-απόφαση πιστή στο πνεύμα με το οποίο η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη προσεγγίζει αυτές τις υποθέσεις.
Πλήρες άρθρο...
Το τρομοδικείο που δικάζει σε δεύτερο βαθμό τις δυο υποθέσεις για το Χαλάνδρι, αποφάσισε την αθώωση των Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, Αλέξανδρου Μητρούσια και Παναγιώτη Μασούρα. Αθώωος κρίθηκε και ο Γιώργος Καραγιαννίδης από την κατηγορία της ένταξης και συγκρότησης «τρομοκρατικής» οργάνωσης.
Πλήρες άρθρο...
Στις 13 Μάη του 2017, σε άρθρο μας με τίτλο «Παλιούρι Χαλκιδικής: Προσπαθούν ν’ αποχαρακτηρίσουν πευκοδάσος χάριν του Σαββίδη» αποκαλύψαμε ένα ακόμα εν εξελίξει περιβαλλοντικό σκάνδαλο και μεταξύ των άλλων σημειώναμε: Στις 7 Μάη του 2014, ο Σαββίδης αγόρασε στο Παλιούρι Χαλκιδικής ένα εγκαταλελειμμένο ΞΕΝΙΑ μέσα σε μια έκταση 320 στρεμμάτων, δίπλα στη θάλασσα, αντί του εξευτελιστικού ποσού των 14 εκατομμυρίων ευρώ.
Πλήρες άρθρο...
Τη Δευτέρα 26 Ιούνη του 2017, το τρομοδικείο στον Κορυδαλλό, που εκδικάζει τις δύο υποθέσεις του Χαλανδρίου σε δεύτερο βαθμό, θα βγάλει την απόφαση επί της ενοχής ή μη των κατηγορούμενων. Η εισαγγελέας εφετών Ελ. Καρκαμπούνα, για να περισώσει το κύρος της Αντιτρομοκρατικής και των δύο προκλητικών πρωτόδικων αποφάσεων, έκανε μερικές διορθώσεις και κατασκευές.
Πλήρες άρθρο...