Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 | 18:11
«Οι τελευταίες εξελίξεις είναι μεγάλο πλήγμα, είναι έγκλημα κατά του αστικού περιβάλλοντος και κατά των αθηναίων πολιτών. Είναι πλήγμα στον πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, η θεσμοθέτηση του οποίου εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες και το οποίο έχουν εξαγγείλει και οι δυο πιο πρόσφατοι πρωθυπουργοί, ο κ.
Πλήρες άρθρο...
«Δέσμευση Φλαμπουράρη: Το αργότερο σε ένα μήνα θα περάσει η τροπολογία για την ΑΕΚ! - Αποκάλυψη του υπουργού επικρατείας στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού τουρνουά φιλίας και αλληλεγγύης στη Νέα Ιωνία - Η φημολογούμενη λύση του τελευταίου προβλήματος της ΑΕΚ πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας πήρε πλέον και επίσημη μορφή.
Πλήρες άρθρο...
«Μετά την αμνήστευση των πολιτικών, ζήτημα είναι αν καθίσουν καν στο σκαμνί οι Βατοπεδινοί. Και αν καθίσουν, δεν πρόκειται να καταδικαστούν». Ετσι κλείναμε άρθρο μας με τίτλο «Αθλιο κλείσιμο ενός άθλιου σκανδάλου», στις 23 Οκτώβρη του 2010. Εξίμισι χρόνια μετά, η… προφητεία επαλεθεύτηκε.
Πλήρες άρθρο...
Μνημονεύουμε Μάκη Μπαλαούρα: «Κάποιοι από τον κόσμο της εργασίας μπορεί να πληρώσουν λίγο παραπάνω το μάρμαρο». Ετσι, απλά. Και κυνικά, βεβαίως, βεβαίως. Ετοιμος από καιρό και αποφασισμένος να ψηφίσει τα πάντα, αφού ολοκληρωθεί το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης».
Πλήρες άρθρο...
Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στην ευρωενωσίτικη πολιτική σκηνή, δε θ' άξιζε τον κόπο ν' ασχοληθούμε με το πρόσφατο άρθρο του Τσίπρα στην ημιεπίσημη του ΣΥΡΙΖΑ (ΕφΣυν, 13.3.2017). Η παπάρα που έδωσε και τον τίτλο στο άρθρο («Αν λοιπόν χρειαζόμαστε έναν επανακαθορισμό της σημερινής κατάστασης, είναι καλύτερα να μιλάμε όχι για Ευρώπη των “πολλών ταχυτήτων“ αλλά των “πολλαπλών επιλογών“») θα ήταν αρκετή για ν' αποτρέψει κάθε σοβαρή ενασχόληση με το πόνημα των συμβούλων του Τσίπρα.
Πλήρες άρθρο...
Χθες, Πέμπτη 16 Μάρτη του 2017, ο κόσμος του αγώνα και της αντίστασης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Κατάληψη Στρούγκα και αφού συγκεντρώθηκε στον σταθμό ΗΣΑΠ Ανω Πατησίων, συγκροτημένα, με παλμό και μαχητικότητα, κινήθηκε προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, για να φτάσει στον προορισμό της διαδήλωσης, που ήταν η «Στρούγκα».
Πλήρες άρθρο...
    XAΙΝΕΡ ΜΙΛΕΡΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΜΛΕΤ Περί της κοινωνικής χρησιμότητας των διανοούμενων   Πέντε χρόνια μετά την πρεμιέρα της, η εμβληματική παραγωγή με την οποία η ανοικείωση συστήθηκε στο κοινό επανέρχεται για οχτώ μόνο παραστάσεις τα Σαββατοκύριακα του Μάρτη4-5  |  11-12  |  18-
Πλήρες άρθρο...
ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL Το θέμα είναι «εμείς τι κάνουμε;» Εμείς, όμως, οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, τι προσδοκούμε από τη μια ή την άλλη εξέλιξη; Υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη συμφωνία, όταν σε κάθε περίπτωση αυτή θα φέρει νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, που θα προστεθούν στα όσα έχουν θεσπιστεί από το 2010; ΣΕΛΙΔΑ 6 ΠΟΛΙΤΙΚΗ Kι αν τους αντέξει το σκοινί… Κλείνουμε αναφερόμενοι στον τίτλο αυτού του σημειώματος.
Πλήρες άρθρο...
ΓΙΟΡΙΣ ΙΒΕΝΣ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ & ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ   Αυτή την Παρασκευή, 24 Μάρτη, προβολή των ταινιών ΝΕΑ ΓΗ (Nieuwe Gronden, Ολλανδία, 1934, 30’) Σκηνοθεσία, Σενάριο: Γιόρις Ιβενς Αφήγηση: Γιόρις Ιβενς Φωτογραφία: Γιόρις Ιβενς, Γιον Φέρνουτ, Τζουπ Χουίσκεν, Ελι Λοτάρ Μοντάζ:  Γιόρις Ιβενς, Ελεν Βαν Ντόνγκεν Μουσική: Χανς Αισλερ Παραγωγή: CAPI, Αμστερνταμ   « (.
Πλήρες άρθρο...
Αθλια παραμένει ακόμα και σήμερα, 7 μήνες μετά την ανακοίνωση έναρξης του προγράμματος, η εικόνα που αφορά στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που βρίσκονται στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση, με την κάλυψη της ΕΕ, όπως θα δούμε στη συνέχεια, υλοποιεί με ρυθμούς χελώνας το φιλόδοξο σχέδιο εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, που ανακοινώθηκε με πολλά ταρατατζούμ το Σεπτέμβρη του 2016.
Πλήρες άρθρο...