Τετάρτη 03 Ιουνίου 2020 | 12:26
Στις 2 Ιούνη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή τεστ αντισωμάτων σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/xekinise-i-diexagogi-test-antisomaton-se-oloys-toys-ergazomenoys-sto-ethniko-systima-ygeias/): «Το Υπουργείο Υγείας έχει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία των επαγγελματιών υγείας, που αποτελούν την εμπροσθοφυλακή του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί η εν ψυχρώ δολοφονία του 46χρονου Aφροαμερικανού Τζoρτζ Φλόιντ να έχει γεμίσει με οργή τους λαούς όλου του πλανήτη και οι ΗΠΑ να βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα εξεγερτικό κύμα που είχαμε να δούμε εδώ και δεκαετίες, όμως ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ένα ακόμα «πολιτισμένο» κράτος όπου οι μπάτσοι και οι στρατιώτες ρίχνουν σφαίρες στο ψαχνό χωρίς να δίνουν λογαριασμό.
Πλήρες άρθρο...
Ο Κασιδιάρης, αναμένοντας την καταδικαστική απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική του δράση, αποχώρησε από τη ΧΑ και από ντούρος εθνικοσοσιαλιστής εμφανίζεται στο Διαδίκτυο ως «έλληνας πατριώτης» και «κοινοβουλευτικός άνδρας» που ενδιαφέρεται για το τι Ελλάδα θα παραδώσει στα παιδιά του και στα παιδιά των παιδιών του.
Πλήρες άρθρο...
Πόσο συνηθισμένο είναι μια χώρα να καταγγέλλει μια άλλη χώρα (εν προκειμένω η Ελλάδα την Τουρκία) για βεβήλωση ενός μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς; Συνήθως τέτοιες καταγγελίες έρχονται από ανθρώπους του πολιτισμού και της επιστήμης ή από προσεκτικά (χωρίς καταγγελτικό ύφος) ανακοινωθέντα της UNESCO, η οποία ανακηρύσσει διάφορα μνημεία ανά τον κόσμο ως τέτοια.
Πλήρες άρθρο...
Με πρωτοσέλιδο τίτλο «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ-ΣΟΚ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ» και τίτλο άρθρου «Στους Δήμους περνούν Κέντρα Υγείας, Γυμνάσια και Λύκεια», τα «ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» (23-24 Μαΐου 2020) προαναγγέλλουν ένα κακοπαιγμένο έργο που η εκπαίδευση, δυστυχώς, το έχει ξαναδεί επί υπουργίας Γιωργάκη Παπανδρέου (1994-1995) και το έχει αποτρέψει με σκληρό, αποφασιστικό και μαζικό αγώνα.
Πλήρες άρθρο...
Η νεοδημοκρατική πλειοψηφία στην Προανακριτική Παπαγγελόπουλου έδειξε τις προθέσεις της να κινηθεί με «φαστ τρακ» διαδικασίες στη δεύτερη φάση (μετά τη διεύρυνση του κατηγορητήριου, που αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής), καλώντας τον Παπαγγελόπουλο και την τριπλέτα του Τύπου (Φιλιππάκη, Τάρκα, Παπαδά
Πλήρες άρθρο...
Οταν τα πρόθυμα παπαγαλάκια έκαναν σημαία τις «υποχωρήσεις» (τρεις όλες κι όλες τον αριθμό)  Κεραμέως στο πολυνομοσχέδιο, η οποία δήθεν έτεινε ευήκοον ους στις αντιδράσεις και επισημάνσεις των συμμετεχόντων στη «διαβούλευση», γράφαμε ότι ακόμη και γι’ αυτές τις ελαχιστότατες υπαναχωρήσεις, πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι.
Πλήρες άρθρο...
Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους!Τετάρτη 3/6, 7μμ, Σύνταγμα Οταν ο Τραμπ μεταφέρεται εσπευσμένα σε υπόγειο καταφύγιο μη τυχόν και μπουκάρουν στο Λευκό Οίκο οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές που τον έχουν περικυκλώσει. Οταν σε πάνω από 40 πόλεις έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, την οποία -παρά την πανδημία- αψηφούν χιλιάδες διαδηλωτές.
Πλήρες άρθρο...
Οταν ο Τραμπ μεταφέρεται εσπευσμένα σε υπόγειο καταφύγιο μη τυχόν και μπουκάρουν στο Λευκό Οίκο οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές που τον έχουν περικυκλώσει. Οταν σε πάνω από 40 πόλεις έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, την οποία -παρά την πανδημία- αψηφούν χιλιάδες διαδηλωτές.
Πλήρες άρθρο...
Με την πείρα του ανθρώπου που ασχολείται επί σχεδόν μισό αιώνα συστηματικά με το θέατρο και γνωρίζει τους βασικούς μηχανισμούς της θεατρικής τέχνης, ο γράφων μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι η ακροτελεύτεια εμφάνιση του Τσιόδρα στο πάνελ, την περασμένη Τρίτη, ήταν μια καλά σχεδιασμένη θεατρική παράσταση.
Πλήρες άρθρο...