Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 | 17:54
Medium_img_32165
Η πρόσκληση-πρόκληση του Τσίπρα προς τον Μητσοτάκη για τηλεοπτική αντιπαράθεση των δυο τους πάνω στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι το νέο όπλο στην προπαγάνδα των συριζαίων. Δεν ξέρουμε αν το είχαν σχεδιασμένο ή αν τους προέκυψε, όμως το μόνο βέβαιο είναι πως την πάσα τους την έδωσε ο ίδιος ο Κούλης, με την πανικόβλητη αντίδρασή του στη Βουλή.
Πλήρες άρθρο...
Αγρια καταστολή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ δέχθηκαν οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών τόσο την Παρασκευή 11/1 όσο και τη Δευτέρα 14/1, διαψεύδοντας τα κροκοδείλια δάκρυα της υπουργού Μπάτσων και Καταστολής Ολγας Γεροβασίλη και τις υποκριτικές δηλώσεις του υπουργείου Παιδείας.
Πλήρες άρθρο...
Κάνοντας ένα μικρό άλμα στο χρόνο και πηγαίνοντας στο 2015, τέτοιες μέρες, θα βρούμε τη χώρα στις παραμονές μιας εκλογικής μάχης στην οποία δέσποζε το δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο», ενώ στην πολιτική αρένα πρωταγωνιστούσαν νέοι παίχτες, γεννημένοι στα χρόνια της πολιτικής κρίσης.
Πλήρες άρθρο...
Μετά από ένα διάλογο-παρωδία μέσα στις γιορτές με κλειστά σχολεία, το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε στις 7 του Γενάρη το σχέδιο νόμου (με μορφή τροπολογίας) για το νέο σύστημα διορισμών-προσλήψεων στην εκπαίδευση στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.
Πλήρες άρθρο...
Οταν ο Παπαγγελόπουλος έλεγε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους, δεν είχε φυσικά κατά νου κάποιους γιατρούς που έπαιρναν φακελάκια για να κάνουν κατευθυνόμενη συνταγογράφηση (αυτό, άλλωστε, δεν το έκανε μόνο η Novartis), ούτε κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες στον τομέα της τιμολόγησης του φαρμάκου, που τα 'πιαναν για να δίνουν αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων της Novartis.
Πλήρες άρθρο...
Από τον Οκτώβρη του 2015 γράφουμε ότι το ΙΚΑ καταρρέει χρηματοδοτικά, όχι μόνο λόγω της υψηλής ανεργίας, όχι μόνο επειδή καταληστεύτηκαν επί δεκαετίες και εξακολουθούν να καταληστεύονται τα αποθεματικά του (όπως και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων), όχι μόνο γιατί η κρατική συμμετοχή στα ασφαλιστικά
Πλήρες άρθρο...
ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL Σημεία των καιρών Διανύουμε μια περίοδο «καθαρής» πολιτικής, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του αστικού Τύπου, οι οποίοι αισθάνονται και πάλι ισχυροί και αξιόλογοι, καθώς είναι αυτοί που έχουν αναλάβει να «εξηγήσουν» στους «πολίτες» τις διαδικασίες που εκτυλίσσονται, τ
Πλήρες άρθρο...
Στις 4 Γενάρη, ο διευθυντής της εφημερίδας AGRENDA Γιάννης Πανάγος δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Ισχυρό πριμ εξόδου για αιγοπροβατοτρόφους», στο οποίο σημείωνε: «Γενναίο κοινοτικό πρόγραμμα, με αυξημένες πριμοδοτήσεις για την ομαλή έξοδο από το επάγγελμα των παροδοσιακών αιγοπροβατοτρόφων, επεξεργάζονται σύμφωνα με αποκλειστικές  πληροφορίες της Agrenda, οι Βρυξέλλες».
Πλήρες άρθρο...
Επειδή το ευλόγησαν δεσποτάδες και το ονόμασαν «Αγιασοφιά», δε σημαίνει πως το φαραωνικό έργο του Μελισσανίδη δε διέπεται από τους καπιταλιστικούς νόμους που διέπουν κάθε μεγάλο κατασκευαστικό έργο. Ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης, όταν οι εργολαβικές αμοιβές «χτυπιούνται» και οι καπιταλιστές-εργολάβοι πέφτουν με μεγαλύτερη μανία πάνω στην εργατική δύναμη.
Πλήρες άρθρο...
ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL Αυτόματος πιλότος Τη χώρα την απασχολούν δραματικά ερωτήματα: θα άρει ο Καμμένος την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση ή θα εξακολουθήσει να τη στηρίζει χωρίς να συμμετέχει σ' αυτήν; Αν άρει την εμπιστοσύνη ο Καμμένος, θα βρει ο Τσίπρας μια νέα πλειοψηφία 151 βουλευτών ή
Πλήρες άρθρο...