Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 | 09:05
Medium_img_34759
Συνεχίζουμε την ανάλυσή μας για τον ψευδή υπερασπιστικό ισχυρισμό της εισαγγελέα Οικονόμου, σύμφωνα με τον οποίο η Χρυσή Αυγή, μετά το 2ο συνέδριό της, έπαψε δήθεν να είναι ένα εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα και επειδή τα πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να διώκονται για την ιδεολογία τους, πρέπει τα γκεσέμια του νεοναζισμού να κριθούν αθώα για τα εγκλήματα που διέπραξε η συμμορία τους (δείτε εδώ το πρώτο μέρος της ανάλυσης).
Πλήρες άρθρο...
Ενθουσιασμένος από τη συνάντησή του με τον Χαλίφα Χαφτάρ (ξέρεις τι είναι να σε τιμά με επίσκεψη ένας τέτοιος πολέμαρχος-φύλαρχος), ο Δένδιας δήλωσε πως διαβεβαίωσε τον υψηλό προσκεκλημένο της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη μέρα στη Λιβύη, είτε με τη συμμετοχή
Πλήρες άρθρο...
Μια αηδιαστική φιέστα έγινε την προηγούμενη Τρίτη στο Μαξίμου, ο Μητσοτάκης, παρουσία πλειάδας μελών της κυβέρνησης (Γεραπετρίτης, Κικίλιας, Κοντοζαμάνης, Βεσυρόπουλος, Σκέρτσος, Πέτσας) υποδέχτηκε το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, για να εξάρει μια «μεγάλης εμβέλειας και κλίμακας» πρωτοβουλία της.
Πλήρες άρθρο...
Μιλώντας στους τούρκους δημοσιογράφους, στο αεροπλάνο που τον έφερνε από το Βερολίνο στην Αγκυρα, ο Ερντογάν είπε -μεταξύ πολλών άλλων- ότι η Τουρκία και η Ιταλία έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν για γεωτρήσεις στην περιοχή που έχει οριστεί ως ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης.
Πλήρες άρθρο...
ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL Ξεμασκάρεμα Αυτό θα πει εθνική συναίνεση. Από τη μια να σε καλούν να υπομείνεις αγόγγυστα τη νέα φρενιτώδη κούρσα εξοπλισμών, που κάνει ευτυχισμένους τους διευθύνοντες τα στρατιωτικοβιομηχανικά μονοπώλια στις ΗΠΑ και σε άλλες «σύμμαχες» ιμπεριαλιστικές χώρες, να μη φέρει
Πλήρες άρθρο...
Η αφίσα που κυκλοφόρησε η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τα προτάγματά της. Το κακοφτιαγμένο φωτογραφικό κολάζ δείχνει βάρκες με πρόσφυγες να πολιορκούν τα νησιά, λες και πρόκειται για πολεμικό στόλο που ετοιμάζει απόβαση και κατοχή. «Θέλουμε πίσω τα νησιά μας… Θέλουμε πίσω τη ζωή μας!!!», κραυγάζουν τα συνθήματα.
Πλήρες άρθρο...
Ανέκαθεν στο πανεπιστημιακό κατεστημένο υπήρχαν άτομα και συνέβαιναν γεγονότα που επιβεβαίωναν το ρόλο του ως θεσμού του αστικού συστήματος εξουσίας. Βεβαίως, σημειώθηκαν και ισχυρές, σχεδόν καθολικές, αντιστάσεις στην κυβερνητική πολιτική (Διακήρυξη της Μπολόνια), σε περιπτώσεις που ευθέως βαλλόταν η αξιοπιστία των ελληνικών δημόσιων Πανεπιστημίων και κατά συνέπεια και η θέση και ο ρόλος των πανεπιστημιακών καθηγητών και των διοικήσεων των ΑΕΙ.
Πλήρες άρθρο...
Οι αγρότες δεν πλήττονται μόνο από τη μάστιγα των εξευτελιστικών τιμών στις οποίες αναγκάζονται να πωλούν τα προϊόντα τους και των υψηλών τιμών στις οποίες αγοράζουν τα απαραίτητα εφόδια για τη συνέχιση της καλλιέργειας, αλλά πλήττονται εξίσου σοβαρά από την έλλειψη ρευστότητας, καθώς η πληρωμή τους από τους χοντρέμπορους αργεί πάρα πολύ και μπορεί να ξεπεράσει και το χρόνο.
Πλήρες άρθρο...

ΕπικαιρότηταPointer

Αναζητούν εναγωνίως προστασία, προσφέροντας γην και ύδωρ στις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις

Πολιτικοί… έτοιμοι για όλα!

Πλέον δεν πρέπει να απομένει η παραμικρή αμφιβολία σε κανέναν. Οταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει σημαία της μια τυπική επιστολή του αμερικανού ΥΠΕΞ Πομπέο, σαν αυτές που σε αφθονία έχουν σταλεί σε ελληνικές κυβερνήσεις από αμερικανούς υπουργούς, όλες τις εποχές, μας αποκαλύπτει ότι βρίσκεται σε απελπισία και προσπαθεί να πιαστεί από οτιδήποτε.
Πλήρες άρθρο...
«Κατά συνέπεια προκαλείται δαπάνη από την εισαγωγή των αναμορφώσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα, η οποία θα πρέπει να είναι συμβατή με τα εγκεκριμένα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας, δηλαδή δεν πρέπει να επιδεινώσει τους ετήσιους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας».
Πλήρες άρθρο...