Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 | 21:04
Προς σφράγισμα οδεύουν τα παράνομα καταφύγια σκύλων που κατασκεύασαν οι νεοναζιστές της ΧΑ στη Ραφήνα (στα όρια με τη Λούτσα), αφού μετά τις τεκμηριωμένες καταγγελίες μας και τη συνεχή πίεσή μας, οι αρμόδιες αρχές αναγκάστηκαν να ενεργήσουν. Δεν υπάρχει πια περιθώριο για κανέναν να κάνει το κορόιδο.
Πλήρες άρθρο...
Πρέπει να κατέβαλε προσπάθεια για να συγκρατήσει τα γέλια του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις «κυρώσεις» που η ΕΕ αποφάσισε να επιβάλει στην Τουρκία για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Ομως, η θέση του, αλλά και η διπλωματική σκοπιμότητα, του επέβαλαν να είναι σοβαρός.
Πλήρες άρθρο...
Σκληροί και αμετανόητοι νεοναζιστές αποδείχτηκαν στις απολογίες τους ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Πατέλης και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Ρουπακιάς, επιβεβαιώνοντας έτσι όσα προέκυψαν σε βάρος τους και σε βάρος της ηγεσίας του νεοναζιστικού μορφώματος κατά την ακροαματική διαδικασία.
Πλήρες άρθρο...
Εδώ και οχτώ χρόνια οι κάτοικοι του παλαιστινιακού χωριού Καφρ Καντούμ στo Boρρά της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, διαδηλώνουν κάθε Παρασκευή, μετά την προσευχή, στον κοντινό ισραηλινό εποικισμό του Κεντουμίν. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων έχουν δεχτεί την κτηνώδη ισραηλινή καταστολή, η οποία απέν
Πλήρες άρθρο...
Παρασκευή 5 Ιούλη, τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου, τα «Νέα» του Μαρινάκη κυκλοφόρησαν με μεγάλη συνέντευξη του γραμματέα του Περισσού Δ. Κουτσούμπα, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφάντησε τις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς» και με φωτογραφία του Κουτσούμπα με την αριστερή γροθιά υψωμένη, μπροστά από το κεντρικό σύνθημα του κόμματος: «Η δύναμή σου την επόμενη μέρα».
Πλήρες άρθρο...
«Μαρμελάδα τρέλας» χαρακτήρισε ο ακροδεξιός ροκάς Lobao quebra την πολιτική του φασίστα προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, τον οποίο πριν από μερικούς μήνες εκθείαζε! Τα έργα και τις ημέρες του πρώτου εξαμήνου της προεδρίας Μπολσονάρου στη Βραζιλία περιγράφει ο βρετανικός «Γκάρντιαν» (βλ.
Πλήρες άρθρο...
ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL Σοκ και δέος! Εκείνοι που είχαν χάψει το προεκλογικό (και μετεκλογικό) παραμύθι της ΝΔ, ότι το πρώτο κιόλας νομοσχέδιο που θα ψηφίσει, το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, θα περιλαμβάνει εκτεταμένες φοροαπαλλαγές (μείωση φορολογίας εισοδήματος, μείωση ΕΝΦΙΑ, μείωση ΦΠΑ), θα πρέπει να περιμένουν το φθινόπωρο.
Πλήρες άρθρο...
Το πρόσωπο που επιλέχτηκε από τον Μητσοτάκη για να διευθύνει το υπερυπουργείο -πλέον- Μπάτσων και Καταστολής έχει τη δική του πολιτική σημειολογία. Ο Χρυσοχοΐδης υπήρξε ένα παιδί του κομματικού σωλήνα του ΠΑΣΟΚ, που κάποια στιγμή απέκτησε και… αρχηγικές φιλοδοξίες.
Πλήρες άρθρο...
Δεν είπε τίποτα καινούργιο ο υπουργός Μπουμπούκος στην ΕΡΤ, αλλά τα λέει τόσο απλά που αξίζει να τα παραθέσουμε. «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θέλει να “πουλήσει αντίσταση” ή να συγκρουστεί με την Ευρώπη όπως έκανε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, το πρώτο εξάμηνο του 2015».
Πλήρες άρθρο...
Υποτίθεται ότι η βασική έρευνα που διεξαγόταν από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα (γράφουμε «υποτίθεται», γιατί η έρευνα γενικά στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένη και κυρίως αφορά, ακόμη κι αν διεξάγεται από τα Πανεπιστήμια, την εφαρμοσμένη έρευνα, που γίνεται προς όφελος της αύξησης της κερδοφορίας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων) υπηρετούσε πάνω απ’ όλα την ικανοποίηση των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών του Ανθρώπου, είχε, δηλαδή, έναν ουμανιστικό χαρακτήρα, υπηρετούσε το γενικό καλό.
Πλήρες άρθρο...