Πέμπτη 02 Απριλίου 2020 | 09:02
Θυμόσαστε το «τραλαλά» που είχε πάθει η Τρέμη, όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε στην εκπομπή της ότι τα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια που έβριζαν το ΕΣΥ πρέπει να το βουλώσουν; Ο Κακλαμάνης, που υπήρξε πανεπιστημιακός γιατρός και ανήκει στη λεγόμενη «λαϊκή (ακρο)δεξιά», από τη μια έχει προηγούμενα με τη
Πλήρες άρθρο...
Τελικά είναι αλήθεια. Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ το χειρίζεται call center και συγκεκριμένα η εταιρία-κάτεργο Teleperformance. Η ομάδα «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη» αποκάλυψε το γεγονός στη σελίδα της στο facebook, δίνοντας στη δημοσιότητα και mail που έστειλε η εταιρία στους υπαλλήλους της, ζητώντας «εθελοντές» που θα αναλάβουν τη δουλειά.
Πλήρες άρθρο...
  ► Δεν είναι και τίποτα τα 11 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για την καμπάνια ενημέρωσης για τον κοροναϊό, λέει η κυβέρνηση. Ο ίδιος μας είπε προχθές ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα». Δεν ήταν ακριβής. Επρεπε να πει ότι τα «λεφτόδεντρα» έχουν χαμηλή παραγωγή και οι καρποί τους φτάνουν μόνο για λίγους.
Πλήρες άρθρο...
Βασάνων συνέχεια για τους πρόσφυγες που αυτήν τη στιγμή αποτελούν μέρος των πιο εκτεθειμένων πολιτών στη μάστιγα της πανδημίας. Oπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο, μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών είναι επαρκώς ενημερωμένο για τις συνθήκες και τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να λαμβάνονται ενώ ακόμα μικρότερο μπορεί να τα εφαρμόσει.
Πλήρες άρθρο...
Κείμενο με κρίσιμα ερώτημα, που υπογράφουν καταρχάς (η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται) 200 γιατροί (εντός και εκτός ΕΣΥ) δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ώρες.   Οι γιατροί θέτουν κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία απαιτούν απαντήσεις από την κυβέρνηση, τον ΕΟΔΥ και τον «πολύ» Σωτήρη Τσιόδρα.
Πλήρες άρθρο...
Την ηλιθιότητα, την ασχετοσύνη, την άγνοια, μόνο ως συμπαρομαρτούντα της διατεταγμένης υπηρεσίας, την οποία εκτελούν συγκεκριμένοι κονδυλοφόροι και τηλεπερσόνες του συστήματος, μπορείς να τις εκλάβεις.   Καμιά δικαιολογία, λοιπόν, άγνοιας δεν υπάρχει για παπαγαλάκια του συστήματος, που έχουν μάθε
Πλήρες άρθρο...
Η ιστορία με τις τηλεοπτικές άδειες είναι γνωστή. Οι Τσιπραίοι πήγαν να ελέγξουν το τοπίο, οι μιντιάρχες τους νίκησαν (στα μαρμαρένια αλώνια του ΣτΕ, βοηθούσης και της νυν προέδρου της Δημοκρατίας και του σημερινού προέδρου του ΣτΕ), έκτοτε πήρε την κατιούσα το πολιτικό άστρο του Νίκου Παππά και ο Νίκος Βούτσης ανέλαβε να υλοποιήσει τον μεγάλο συμβιβασμό.
Πλήρες άρθρο...
Σκαστή παρανομία διαπράττουν σχολάρχες που εκμεταλλεύονται παράνομα την κατάσταση για να μην καταβάλλουν τους μισθούς των εκπαιδευτικών τους.   Οι επιχειρήσεις τους (η αναστολή των οποίων έγινε με απόφαση του κράτους), καταθέτοντας δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, οφείλουν να αναφέρουν το πλήρες προσωπικό τους (εκπαιδευτικούς, διοικητικούς, καθαρίστριες, οδηγούς, κ.
Πλήρες άρθρο...
Εχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο «πρωτόκολλο» του ΕΟΔΥ, που λειτούργησε σε βάρος της δημόσιας υγείας, αλλά και σε βάρος συγκεκριμένων ανθρώπων, που ενδεχομένως σήμερα να ζούσαν.   Αναφερθήκαμε συγκεκριμένα στην περίπτωση του δεύτερου επιβεβαιωμένου κρούσματος στη χώρα μας (του 65χρονου από την Αμαλιάδα), χαρακτηρίζοντας σουρωτήρι το πρωτόκολλό τους.
Πλήρες άρθρο...
  ► Γεια σου συντρόφισσα γιαγιά απ’ το Παρίσι, με τον κοφτερό σου λόγο και με το σφυροδρέπανό σου. «Ανοίγουν ξανά τα εργοστάσια και μας βάζουν σε κίνδυνο για τα κέρδη τους. Οι πλούσιοι είναι ο θανάσιμος εχθρός μας» γράφει το πανό που κρέμασε στο μπαλκόνι της. Καιρός να γεμίσουν και τα δικά μας μπαλκόνια #ApomonomenoiOxiAfoplismenoi.
Πλήρες άρθρο...