Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 | 14:23
«Φάγαμε» τον μισό Οχτώβρη και τα προβλήματα στα σχολεία είναι βασανιστικά. Κενά σε εκπαιδευτικούς (π.χ. 2.000 διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα χάνονται στα Γυμνάσια και Λύκεια στην περιοχή του Πειραιά, κενά σε όλα τα σχολεία της Ικαρίας, κ.λ.π.) επειδή μόνιμοι διορισμοί δε γίνονται εδώ και μια δεκαετία σχεδόν και οι αναπληρωτές διορίζονται «σε δόσεις», μη εξασφάλιση δωρεάν και ασφαλούς μετακίνησης μαθητών από τα χωριά τους στο σχολείο (π.
Πλήρες άρθρο...
Με ομόφωνη απόφασή του, το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών (τμήμα αναστολών) απέρριψε και τη νέα αίτηση αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει η Ηριάννα Β.Λ. και ο Περικλής Μ. Προηγουμένως, σε μια εξίσου προκλητική αγόρευση, ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος, με το επιχείρημα ότι… δεν προέκυψε
Πλήρες άρθρο...
Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣΤΟΥ ΒΣΕΒΟΛΟΝΤ ΠΟΥΝΤΟΒΚΙΝ ΠΡΟΒΟΛΕΣ & ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ   Φέτος συμπληρώνεται ένας αιώνας από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ενας αιώνας από τότε που το προλεταριάτο της Ρωσίας, υπό την καθοδήγηση του κόμματος των Μπολσεβίκων, πήρε στα χέρια του την εξουσία και σάρωσε το τσαρικό κράτος, αλλάζοντας μέσα σε μια νύχτα την ιστορία όλης της ανθρωπότητας.
Πλήρες άρθρο...
Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, ομάδα από τους γνωστούς μισθοφόρους χούλιγκαν του ιδιωτικού στρατού του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, επέδραμε στα Σεπόλια και έσπασε τη τζαμαρία της πολυκατοικίας όπου κατοικεί ο σύντροφος Γεράσιμος Λιόντος, συντάκτης της «Κόντρας». Για να μην μείνει καμιά αμφιβολία για την ταυτότητά τους, άφησαν την υπογραφή τους στους τοίχους της πολυκατοικίας και των διπλανών κτιρίων, με βρισιές ενάντια στον Γεράσιμο Λιόντο, «γήπεδο μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια», «Ορίτζιναλ 21» κτλ.
Πλήρες άρθρο...
ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL «Ψήνεται» το νέο πακέτο Η ίδια ιστορία: το ΔΝΤ δημοσιοποιεί τις «προβλέψεις» του και εκτιμά ότι το «πρωτογενές πλεόνασμα» το 2018 θα είναι 2,2% του ΑΕΠ. Μέχρι το 3,5% που είναι ο συμφωνημένος στόχος, μένει ένα ποσοστό που ποσοτικοποιημένο οδηγεί σε νέα μέτρα ύψους περίπου 2,4 δισ.
Πλήρες άρθρο...
Το απόγευμα του Σαββάτου 7 Οκτώβρη, ομάδα από τη γνωστή χρυσαυγίτικη συμμορία της Γκορυτσάς στον Ασπρόπυργο μακέλεψε τον εργάτη γης Ασφάκ Μαχμούντ κι έναν συμπατριώτη του. Λίγες ώρες αργότερα, στις 3 τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, άλλη φασιστική ομάδα (10-12 άτομα ηλικίας 20-30 ετών, σύμφωνα με τη μαρτυρία του θύματος) μακέλεψε τον εργάτη Ουσμάν Μοχάμεντ, που πήγαινε να πάρει το λεωφορείο στην Ηρακλείου έχοντας μόλις σχολάσει από τη δουλειά του σε εστιατόριο της Λαμπρινής.
Πλήρες άρθρο...
Το βρήκαν το κόλπο οι πλιατσικολόγοι καπιταλιστές. Οταν βρίσκουν εμπόδια στα καταστροφικά τους σχέδια, πετάνε μια απειλή ότι «θα πάρουν τα λεφτά τους και θα φύγουν», ξέροντας ότι οι Τσιπροκαμμένοι θα τρέξουν να υλοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις τους. Η Eldorado το έκανε με επίσημη ανακοίνωση (αλλά δεν έφυγε!), η διαβόητη Blackrock το έκανε με διαρροή.
Πλήρες άρθρο...
Η ιστορία με τον εξωγήινο του Μητσοτάκη προκάλεσε το πιο χαρακτηριστικό ξεσκέπασμα της υποκρισίας με την οποία όλα τα αστικά κόμματα τοποθετήθηκαν στο νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω Κοντονή (αλήθεια, ο δεξιός Παπαγγελόπουλος γιατί δεν μίλησε στη Βουλή;).
Πλήρες άρθρο...
Στις 2 Οκτώβρη του 2017 συνεδρίασε η Τεχνική Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΤΕΕΑ) Πειραιά και αποφάσισε κατά πλειοψηφία (με ψήφους 2 προς 2, αλλά με διπλή την ψήφο του προέδρου της Επιτροπής Χρ. Αντωνέλη, Δασάρχη Λαυρίου) να αποχαρακτηρίσει δάσος στο Ελληνικό, έκτασης 36,92 στρεμμάτων.
Πλήρες άρθρο...
Αίσχος! Πρόκληση! Τα ΕΛΤΑ, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, κυκλοφόρησαν αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων αφιερωμένη στη «Μάχη της Ηλεκτρικής», την οποία σωστά χαρακτηρίζουν ως την «εμβληματικότερη αντιστασιακή ενέργεια για την προστασία των υποδομών κοινής ωφέλειας», αποσιωπώντας το ΕΑΜ, που οργάνωσε αυτή
Πλήρες άρθρο...