Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 | 16:35
Με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης και του σχολιασμού των Αναγνωστέων Εγγράφων στη δίκη των νεοναζιστών της ΧΑ βάθυνε η κρίση και το αδιέξοδο στις γραμμές των συνηγόρων υπεράσπισης. Μια κρίση που άρχισε να εξωτερικεύεται ειδικά όταν ξεκίνησε η ανάγνωση των Εγγράφων από το 173 μέχρι και το 438, που αναδεικνύουν με πληρότητα τον εγκληματικό χαρακτήρα του νεοναζιστικού μορφώματος.
Πλήρες άρθρο...
Οσοι χαρακτήριζαν τον Νίκο Κοτζιά «ρωσόφιλο» (και δεν ήταν λίγοι στα αστικά ΜΜΕ και όχι μόνο) θα πρέπει να παραδεχτούν τώρα ότι έλεγαν ένα από τα πιο σύντομα ανέκδοτα.  Να θυμίσουμε μόνο ότι εμείς τονίζαμε πάντοτε ότι στην Ελλάδα δεν τοποθετείται υπουργός Εξωτερικών, Αμυνας και Μπάτσων αν προηγουμένως δεν ανάψει το πράσινο φως από την πρεσβεία-οχυρό της Βασ.
Πλήρες άρθρο...
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Τζανακόπουλο, η αναβολή της εκταμίευσης της δόσης από το Eurogroup, προκειμένου να συνταχθεί νέο σχέδιο που θα περιλαμβάνει «ισοδύναμα» για την αναβολή (μέχρι τα τέλη του χρόνου) της αύξησης του ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου που δέχονται τις μεταναστευτικές ροές,
Πλήρες άρθρο...
Στο σφίξιμο του αποκλεισμού της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας προχώρησαν οι σιωνιστές, σφραγίζοντας το εμπορικό πέρασμα Κερέμ Αμπού Σάλεμ μεταξύ Γάζας και Ισραήλ την Τρίτη 10 Ιούλη και βυθίζοντας τον παλαιστινιακό λαό της Γάζας ακόμα πιο βαθιά στην εξαθλίωση.
Πλήρες άρθρο...
Η κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφιση του «Κλεισθένη-1» ξεκίνησε με Κατσίκη, συνεχίστηκε με Πάνο Καμμένο και ολοκληρώνεται με μακιαβελικού τύπου εκλογομαγειρική. Σε όλες τις φάσεις της, πάντως, παραμένει μια ιλαροτραγωδία, μια όπερα μπούφα με φάλτσους τραγουδιστές.
Πλήρες άρθρο...
Την ώρα που τα επιφορτισμένα με την προπαγάνδα στελέχη της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον ίδιο τον Τσίπρα, επιδίδονται στο παιχνίδι των υποσχέσεων σχετικά με το προ-νομοθετημένο νέο πετσόκομμα των συντάξεων από 1.1.2019, ο Τσακαλώτος παίζει το ρόλο του οικονομικού… οδοκαθαριστή.
Πλήρες άρθρο...
ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL Προεκλογικός σανός Δεν ξέρουμε αν ο Τσίπρας θα προκηρύξει εκλογές μέσα στο κατακαλόκαιρο, ποντάροντας στη σύντομη προεκλογική περίοδο και στο έτσι κι αλλιώς χαλαρό κλίμα (σε συνδυασμό με την παραμύθα περί εξόδου από τα Μνημόνια), ή αν θα πάει για την άνοιξη του 2019 μαζί με ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές.
Πλήρες άρθρο...
Μια συνέντευξη του Ζόραν Ζάεφ στην ΕΡΤ, στην οποία είπε ότι οι διαδικασίες κύρωσης όλων των σημείων της Συμφωνίας των Πρεσπών από μακεδονικής πλευράς θα ολοκληρωθούν την άνοιξη, ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει τη γνωστή σεναριολογία: «ο Ζάεφ, σε συνεννόηση με Ουάσινγκτον και το Βερολίνο, προσφέρει στον Τσίπρα την ευκαιρία να επιλέξει να πάει σε εκλογές την άνοιξη, μαζί με τις ευρωεκλογές, αφήνοντας την κύρωση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή ως πεσκέσι στην επόμενη πλειοψηφία».
Πλήρες άρθρο...
Οπως γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο, οι συνήγοροι υπεράσπισης του φίρερ της ΧΑ, Γ. Μιχαλόλιας και Π. Μιχαλόλιας, καθώς και ο συνήγορος υπεράσπισης του Κασιδιάρη είχαν υποβάλει, για λογαριασμό μόνο του φίρερ, ένσταση πλαστότητας των Αναγνωστέων Εγγράφων 254 και 255.
Πλήρες άρθρο...
ΨΑΧΝΟ/EDITORIAL Θέατρο σκιών Ο Τσίπρας τα έβαλε με τον ΣΕΒ. Σ' αυτόν ανήκουν οι… κακοί καπιταλιστές, εν αντιθέσει με τον ΣΒΕΕ (Σύλλογος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος), στον οποίο ανήκουν… οι καλοί. Γι' αυτό και η κυβέρνηση τους έδωσε στάτους «κοινωνικού εταίρου».
Πλήρες άρθρο...