Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 | 01:34
Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑPointer

23η συνεδρίαση

Δευτέρα, 28/3/05

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση μαρτύρων, κυρίως αστυνομικών, που είχαν τραυματιστεί από την έκρηξη κατά αστυνομικού λεωφορείου στον Περισσό. Οι μάρτυρες περιέγραφαν το συμβάν όπως το βίωσαν οι ίδιοι, χωρίς να μπορούν να καταθέσουν κάτι το συγκεκριμένο. 
 
Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, το ενδιαφέρον περιορίστηκε κατά πρώτο λόγο στο τι έλεγαν οι μάρτυρες για τον Γιάννη Σερίφη και κατά δεύτερο λόγο στην περιγραφή των συνθηκών υπό τις οποίες έγινε το περιστατικό (αν είχε φως ή ήταν νύχτα, περαστικοί που ήταν παρόντες κ.λπ.), που έχουν αξία για να συγκριθούν με τα όσα θα πει ο Κορωναίος (και βέβαια με τα όσα έχει πει).
 
Η Μαρία Γαλή, αστυνομικός, δήλωσε ότι δεν ξέρει τίποτα για την εμπλοκή του Σερίφη. Κατέθεσε παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του μόνο επειδή παραπέμφθηκε να δικαστεί. Δεν είχε μιλήσει –όπως είπε- με κανέναν πάνω στο θέμα και δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα. Η ίδια αποφεύγει και να μιλήσει γι’ αυτό το θέμα, γιατί της κάνει κακό ψυχολογικά.
 
Ο Νικόλαος Τριανταφύλλου, ταξίαρχος της ΕΛΑΣ, δεν κατέθεσε καν παράσταση πολιτικής αγωγής. Δεν ήξερε να καταθέσει τίποτα περί Σερίφη, δεν ασχολήθηκε προσωπικά με την υπόθεση, δεν ενδιαφέρθηκε να έρθει σε επαφή με τον Κορωναίο ή να πληροφορηθεί από τους συναδέλφους του τι έγινε. Εξέφρασε πάντως την κρίση –απαντώντας σε ερωτήσεις του Σ. Φυτράκη- ότι η Αντιτρομοκρατική, που δεν αξιολόγησε ως αξιόπιστο τον Κορωναίο και δεν παρέπεμψε τον Σερίφη, κάνει καλά τη δουλειά της.
 
Σε δυο λεπτά ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Αλκιβιάδη Τζελέπη, πολιτικού υπαλλήλου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Στο λεωφορείο κοιμόταν, δεν είδε τίποτα, ούτε πληροφορήθηκε τίποτα εκ των υστέρων. Τα ίδια και ο Ιωάννης Πάλλας, αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος δεν είχε καν ακούσει το όνομα του Κορωναίου, ούτε έδειξε ποτέ οποιοδήποτε ενδιαφέρον για την υπόθεση και την τυχόν εμπλοκή του Γ. Σερίφη σ’ αυτή. Οπως είπε, δεν είχε χρόνο ν’ ασχοληθεί με την υπόθεση σε οποιαδήποτε φάση της. Ούτε ποτέ τον κάλεσε κανένας από τους συναδέλφους του που έκαναν την προανάκριση.
Τα ίδια και με τους δυο επόμενους μάρτυρες, με τους οποίους ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, πρόωρα, μόλις στις 11:30.
 
 
Δευτέρα 28 Μαρτίου 2005