Πέμπτη 02 Απριλίου 2020 | 08:05
Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑPointer

2η συνεδρίαση

Τετάρτη, 9/2/2005

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος φώναξε τα ονόματα των συνηγόρων υπεράσπισης που το δικαστήριο διόρισε αυτεπαγγέλτως στον Κ. Αγαπίου. Ηταν παρόντες οι κύριοι Βλαντής και Βαρούτσης και απούσα η κ. Γεωργίου. Οι συνήγοροι ζήτησαν να τοποθετηθεί πρώτα ο κατηγορούμενος για το αν επιθυμεί να τον υπερασπιστούν. Ο Κ. Αγαπίου διάβασε ξανά τη δήλωση που είχε κάνει στην πρώτη συνεδρίαση και διευκρίνισε ότι δεν έχει τίποτα προσωπικό με τους συνηγόρους, αλλά επιμένει στην άποψή του.
 
Ο πρόεδρος ξαναδίνοντας το λόγο στους συνηγόρους σημείωσε ότι, όπως άκουσαν, ο κατηγορούμενος δεν έχει τίποτα προσωπικό μαζί τους, αλλά αρνείται γενικώς να έχει συνηγόρους, όμως σύμφωνα με το δικονομικό δίκαιο το δικαστήριο πρέπει να του διορίσει αυτεπαγγέλτως. Ο κ. Βλαντής δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί τον διορισμό και ζήτησε από το δικαστήριο να διορίσει συνηγόρους της αρεσκείας του κατηγορούμενου. Ο κ. Βαρούτσης δήλωσε ότι επιπλέον έχει προσωπικό κώλυμα και δεν μπορεί να αναλάβει αυτή την υπόθεση με μια τόσο ογκώδη δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται και τα όσα διαμείφθηκαν στην προηγούμενη δίκη.
 
Το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη και όταν επανήλθε ανακοίνωσε την απόρριψη των αιτημάτων εξαίρεσης που είχαν υποβάλει οι δυο συνήγοροι, υποχρεώνοντάς τους να δεχτούν τον αυτεπάγγελτο διορισμό, σύμφωνα με το νόμο. Ο κ. Βαρούτσης δήλωσε πως την τελική του στάση θα καθορίσει αφού πάρει θέση και ο Δικηγορικός Σύλλογος. Και οι δύο συνήγοροι ζήτησαν τη μέγιστη δυνατή διακοπή της δίκης, προκειμένου να μελετήσουν την ογκώδη δικογραφία, αλλά ο πρόεδρος, σημειώνοντας πως η δικογραφία δεν είναι τόσο ογκώδης όσο νομίζουν, τους έδωσε χρόνο μιας εβδομάδας, διακόπτοντας για την Πέμπτη 17 Φλεβάρη.
Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου 2005