Παρασκευή 07 Αυγούστου 2020 | 00:35
Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

1η συνεδρίαση

Δευτέρα, 7/2/2005

Ελάχιστα κράτησε η πρώτη συνεδρίαση της νέας δίκης για την υπόθεση του ΕΛΑ. Ο Κώστας Αγαπίου προσήλθε στη δίκη χωρίς να διορίσει συνηγόρους και με δήλωσή του προς το δικαστήριο διευκρίνισε ότι η στάση του θα είναι ενεργός μη συμμετοχή. Η απόφαση -είπε- είναι προειλημμένη, η διαδικασία είναι παράνομη, καθώς στηρίζεται σε ένα νομικά αστήρικτο και λογικά αβάσιμο κατασκεύασμα, το οποίο ο ίδιος δεν επιθυμεί να νομιμοποιήσει διορίζοντας συνηγόρους.
Πλήρες άρθρο...

2η συνεδρίαση

Τετάρτη, 9/2/2005

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος φώναξε τα ονόματα των συνηγόρων υπεράσπισης που το δικαστήριο διόρισε αυτεπαγγέλτως στον Κ. Αγαπίου. Ηταν παρόντες οι κύριοι Βλαντής και Βαρούτσης και απούσα η κ. Γεωργίου. Οι συνήγοροι ζήτησαν να τοποθετηθεί πρώτα ο κατηγορούμενος για το αν επιθυμεί να τον υπερασπιστούν.
Πλήρες άρθρο...

3η συνεδρίαση

Πέμπτη, 17/2/2005

Η συνεδρίαση του έκτακτου τρομοδικείου ξεκίνησε με την ανάγνωση του κατηγορητήριου από τον τακτικό εισαγγελέα Μ. Ανδριωτέλλη. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος διάβασε τον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία της «πέτρας του σκανδάλου» Σοφίας Κυριακίδου και του δημοσιογράφου-πράκτορα Βασίλη Ζήση.
Πλήρες άρθρο...

4η συνεδρίαση

Παρασκευή, 18.2.2005

Με τη συνέχιση της συζήτησης επί του αιτήματος αναβολής της δίκης, που υπέβαλαν οι συνήγοροι της Ειρ. Αθανασάκη, συνεχίστηκε η διαδικασία στο έκτακτο τρομοδικείο του Κορυδαλλού.   Ο Κ. Αγαπίου, παίρνοντας το λόγο, υποστήριξε το αίτημα, δηλώνοντας ότι το θεωρεί ως αίτημα αναστολής και όχι αναβολής.
Πλήρες άρθρο...

5η συνεδρίαση

Τρίτη, 22/2/2005

Με την έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος ανακοίνωσε την απόρριψη (και) της ένστασης για μη νόμιμη συγκρότηση του δικαστήριου (τρομονόμος Πετσάλνικου), χωρίς να πει κανένα σκεπτικό. Αμέσως μετά, η συνήγορος του Χρ. Τσιγαρίδα Μαρίνα Δαλιάνη ανέπτυξε μια άλλη ένσταση, περί αναρμοδιότητας του συγκεκριμέν
Πλήρες άρθρο...

6η συνεδρίαση

Τετάρτη, 23/2/2005

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας ώρας και ενός τετάρτου και με την έναρξή της ο πρόεδρος ανακοίνωσε την απόρριψη της ένστασης περί αναρμοδιότητας του δικαστήριου και ως προς τα δυο της σκέλη. Ως προς το σκέλος που αφορούσε το «πολιτικό έγκλημα», το δικαστήριο υιοθετώντας την επικρατούσα αντικειμενική θεωρία (σιγά που θα πρωτοτυπούσε) θεωρεί ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι κατηγορούμενοι δεν είναι πολιτικά και επομένως δεν πρέπει να εκδικαστούν από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
Πλήρες άρθρο...

7η συνεδρίαση

Πέμπτη, 24/2/2005

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 11:30 με τον πρόεδρο να ανακοινώνει την απόφαση επί των δυο ενστάσεων που είχαν υποβληθεί και εξεταστεί. Ως προς την ένσταση για το απαράδεκτο της διπλής ποινικής δίωξης, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η εισαγωγή γίνεται με βάση την αρχική δίωξη, η οποία συμπληρώθηκε από τον εισαγγελέα ως εκ περισσού.
Πλήρες άρθρο...

8η συνεδρίαση

Παρασκευή, 25/2/2005

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με το… καθιερωμένο σόου Κανά. Αυτή τη φορά την… τιμητική τους είχαν ο Πέτρος Γιώτης και ο Γεράσιμος Λιόντος, που οργανώνουν… φεστιβάλ και είναι πληρωμένοι από την Ασφάλεια και έχουν αναλάβει αυτοί να ενημερώνουν όλους τους άλλους δημοσιογράφους («μαθητές του Κακαουνάκη» τους αποκάλεσε), οι οποίοι απουσιάζουν από τη δίκη!!! Ο Χρήστος Τσιγαρίδας σήμερα… τη γλίτωσε.
Πλήρες άρθρο...

9η συνεδρίαση

Δευτέρα, 28/2/05

Με την έναρξη της συνεδρίασης ζήτησε το λόγο ο Αρης Κωνσταντάκης (υπεράσπιση Αθανασάκη), ο οποίος απουσίαζε τις προηγούμενες μέρες, και δήλωσε ότι θεωρεί ότι το δικαστήριο είναι πολιτικό δικαστήριο σκοπιμότητας, που σκοπό έχει να καλύψει τα δικονομικά τερατουργήματα που συντελέστηκαν στην προηγούμενη δίκη.
Πλήρες άρθρο...

10η συνεδρίαση

Τρίτη, 1/3/05

Το δικαστήριο ξεκίνησε με σχολιασμό των κατηγορούμενων για τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας.  Ο Χρ. Τσιγαρίδας, συνεπής στη γραμμή του, σχολίασε δηκτικά: Απορώ γιατί το δικαστήριο δεν έκανε στον μάρτυρα Βεντούρη ούτε μια ερώτηση για τις κατηγορίες για τις οποίες κατηγορούμαστε.
Πλήρες άρθρο...