Κυριακή 05 Ιουλίου 2020 | 13:00
Δίκη Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Δίκη Συνομωσίας Πυρήνων της ΦωτιάςPointer

Δίκη ΣΠΦ - 19η συνεδρίαση, Τετάρτη 30.5.12

Iδιαίτερα σύντομη ήταν αυτή η συνεδρίαση, λόγω διακοπής που ζήτησαν οι συνήγοροι του Δ. Μπολάνο, επειδή οι συνήγοροι των υπόλοιπων κατηγορούμενων Φρ. Ραγκούσης και Χ. Σύψας έπρεπε να παραστούν σε άλλες δίκες που δεν μπορούσαν να αναβληθούν. Ο πρόεδρος του τρομοδικείου Χ. Βρυνιώτης βρήκε την ευκαιρία να ξεσπαθώσει και πάλι κατά των συνηγόρων, επειδή δεν τον είχαν ενημερώσει. Κατά την πάγια συνήθειά του, κοκκίνισε, φώναξε, πετάχτηκαν οι φλέβες του και στο τέλος δέχτηκε το αίτημα, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ο οποίος αυτή τη φορά δεν τον ακολούθησε στις αντιδράσεις.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με δηλώσεις των Χ. Τσάκαλου και Μ. Νικολόπουλου για τη συντρόφισσά τους Ολγα Οικονομίδου, που βρίσκεται για 26η μέρα σε απομόνωση στις φυλακές Διαβατών, επειδή αρνήθηκε να υποβληθεί στον εξευτελιστικό έλεγχο.
 
«Βρισκόμαστε εδώ απέναντί σας, γιατί κουβαλάμε μέσα μας τον πόλεμο. Τον πόλεμο ενάντια στην γκιλοτίνα της εξουσίας», δήλωσε ο Χ. Τσάκαλος, καταλήγοντας: «Τώρα η σκέψη και η καρδιά μας βρίσκεται δίπλα στην συντρόφισσά μας Ολγα.

Στην Ολγα που βρίσκεται κλειδωμένη για 26η ημέρα σε κελί απομόνωσης. Στην Ολγα που ούτε για μια στιγμή δεν υποτάχτηκε στους κανόνες και στις ταπεινώσεις της φυλακής. Οι φωνές μας είναι φωνές της και οι πράξεις της πράξεις μας.. Γι’ αυτό θα δανειστούμε την αγαπημένη της φράση “Η μνήμη δεν είναι σκουπίδι, το αίμα δεν είναι νερό…”, δίνοντας το λόγο μας πως δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όλες αυτές τις χιλιάδες μέρες αιχμαλωσίας που μας περιμένουν, όπως δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι η ελευθερία δεν χαρίζεται, κατακτιέται».
 
Για την «αδελφή Ολγα Οικονομίδου» μίλησε ο Μ. Νικολόπουλος, που «συνεχίζει να βρίσκεται για 26η μέρα στην απομόνωση των φυλακών Διαβατών. Η Ολγα βρίσκεται εκεί για την αδιάλλακτη, αξιοπρεπή και μαχητική στάση που διατηρεί και εντός των τειχών, ως αιχμάλωτη του αναρχικού πολέμου. Της επιβλήθηκε πειθαρχική μεταγωγή, κατά την κράτησή της στις φυλακές της Θήβας, επειδή δεν δέχτηκε έμπρακτα σε αυτή την συνθήκη αιχμαλωσίας να βρίσκεται μαζί με μια ρουφιάνα κρατούμενη. Της επιτέθηκε γρονθοκοπώντας την, πετυχαίνοντας να την εκδιώξει από εκείνη την πτέρυγα της φυλακής. Οταν λοιπόν μετήχθη στις φυλακές Διαβατών, η Ολγα περήφανη και συνεπής στις ιδέες της αρνήθηκε να δεχθεί το γνωστό εξευτελιστικό έλεγχο με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κελί απομόνωσης και να της έχει επιβληθεί νέα πειθαρχική ποινή». Και κατέληξε: «Οσον αφορά τη διαδικασία του στρατοδικείου σας, για εμάς είναι αδιανόητη η συμμετοχή μας σ’ αυτή εφόσον η Ολγα παραμένει στην απομόνωση. Γι’ αυτό, ως ελάχιστη κίνηση, αποχωρούμε και διακόπτουμε το δικαστήριο».
 
Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 8 Ιούνη.

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012