Πέμπτη 09 Απριλίου 2020 | 04:29
Δίκη Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Δίκη Συνομωσίας Πυρήνων της ΦωτιάςPointer

Δίκη ΣΠΦ - 5η συνεδρίαση, Τρίτη 24.1.2012

Για την Τετάρτη 1η Φλεβάρη διακόπηκε η δίκη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, προκειμένου οι νέοι διορισμένοι συνήγοροι του Δαμιανού Μπολάνο να μπορέσουν να μελετήσουν στοιχειωδώς τη δικογραφία και να επικοινωνήσουν με τον κατηγορούμενο.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου με τη στάση του επιβεβαίωσε, για μια ακόμη φορά, την εκτίμησή μας ότι θέλει να κάνει μια δίκη fast track. Mια δίκη στην οποία κυρίαρχο στοιχείο θα είναι η γρήγορη διεκπεραίωση και όχι η τήρηση των δικονομικών κανόνων.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ζήτησε το λόγο η διορισμένη συνήγορος του Δ. Μπολάνο, Ιφιγένεια Καρανδρέα, η οποία υποστήριξε ότι ο χρόνος των τριών ημερών (από τις οποίες μόνο μία ήταν εργάσιμη) που της δόθηκε για τη μελέτη της ογκωδέστατης δικογραφίας και την επικοινωνία με τον κατηγορούμενο σε καμία περίπτωση δεν ήταν αρκετός και ζήτησε πρόσθετο χρόνο, τουλάχιστον τριών πλήρων εργάσιμων ημερών, για να λάβει πλήρη γνώση της δικογραφίας και να επικοινωνήσει ουσιαστικά με τον κατηγορούμενο τον οποίο διορίστηκε να υπερασπιστεί. Είπε, ακόμη, ότι για να τον δει αναγκάστηκε να διακόψει το επισκεπτήριο με τους συγγενείς του και κατέληξε ότι θα είναι ανακόλουθη αν παρίσταται σ’ αυτή τη δίκη χωρίς να της δοθεί ο χρόνος που ζητά, γιατί εκείνο που πρέπει να πρυτανεύσει είναι η διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο δεύτερος διορισμένος συνήγορος Διαμαντής Καρυώτης και έθεσε κι αυτός θέμα ολιγοήμερης διακοπής, μέχρι την επόμενη Δευτέρα, προκειμένου να ενημερωθεί στοιχειωδώς πάνω στη δικογραφία και να επικοινωνήσει κι αυτός με τον Δ. Μπολάνο.

Με το αίτημα συντάχθηκε και ο συνήγορος των υπόλοιπων τριών κατηγορούμενων Φραγκίσκος Ραγκούσης.
Ο πρόεδρος ρωτούσε φορτικά τους δυο συνήγορους, αν αυτός ο χρόνος είναι αρκετός για να ενημερωθούν και να επικοινωνήσουν με τον κατηγορούμενο, κάνοντας και πάλι φανερή την πρόθεσή του για fast  track δίκη, συμπιέζοντας τα πάντα.
 
Ο εισαγγελέας καταρχάς έκανε δεκτό το αίτημα για σύντομη διακοπή και στη συνέχεια, μετά από ολιγόλεπτη διακοπή του δικαστηρίου, πρότεινε να επαναληφθεί η δίκη την 1η Φλεβάρη, πρόταση που δέχθηκε και το δικαστήριο. 
Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012