Παρασκευή 07 Αυγούστου 2020 | 01:36
Δίκη Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς
 Δυο αντίπαλα στρατόπεδα Εξι μέρες διακοπή θεωρήθηκαν αρκετές από τον πρόεδρο του τρομοδικείου του Κορυδαλλού, που δικάζει τους Μιχάλη και Γιώργο Νικολόπουλο, Χρήστο Τσάκαλο και Δαμιανό Μπολάνο, προκειμένου οι διορισμένοι δικηγόροι του τελευταίου να μελετήσουν την ογκωδέστατη δικογραφία της «υπόθεσης του Χαλανδρίου».
Πλήρες άρθρο...
Για τη Δευτέρα 9 Γενάρη διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, με το οποίο συμφώνησαν και οι κατηγορούμενοι (Μιχάλης και Γιώργος Νικολόπουλος, Χρήστος Τσάκαλος και Δαμιανός Μπολάνο). Με την έναρξη της διαδικασίας, ανακοινώθηκε ο διορισμός του Χαράλαμπου Σύψα, συνεργάτη του Φρ.
Πλήρες άρθρο...
Για τη Δευτέρα 16 Γενάρη διακόπηκε η δίκη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, μετά από αίτημα των κατηγορούμενων, οι οποίοι είχαν και πάλι διασπαρεί σε διάφορες φυλακές της χώρας, με αποτέλεσμα να μη μπορέσουν να έχουν καμιά συνεργασία με τους συνηγόρους τους. Αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης κ
Πλήρες άρθρο...
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις fast track επενδύσεις, από σήμερα όμως πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχουν και fast track δίκες. Δίκες στις οποίες σημασία έχει η γρήγορη διεκπεραίωση και όχι η τήρηση των δικονομικών κανόνων. Οταν, βέβαια, αυτό συμβαίνει σε μια δίκη στο τρομοδικείο του Κορυδαλλού, όπως η δίκη των τεσσάρων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, δεν μας προξενεί καμιά έκπληξη.
Πλήρες άρθρο...
Για την Τετάρτη 1η Φλεβάρη διακόπηκε η δίκη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, προκειμένου οι νέοι διορισμένοι συνήγοροι του Δαμιανού Μπολάνο να μπορέσουν να μελετήσουν στοιχειωδώς τη δικογραφία και να επικοινωνήσουν με τον κατηγορούμενο. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου με τη στάση του επιβεβαίωσε, για μια ακόμη φορά, την εκτίμησή μας ότι θέλει να κάνει μια δίκη fast track.
Πλήρες άρθρο...
Για την Παρασκευή 3 Φλεβάρη διακόπηκε η δίκη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, προκειμένου ο εισαγγελέας της έδρας Ι. Λιακόπουλος να ετοιμάσει την πρότασή του επί των ενστάσεων και των αιτημάτων που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Αν και ο εισαγγελέας επέμενε να διακοπεί η δίκη για την Τρίτη 7 Φλεβάρη, ζητώντας να του δοθεί ο χρόνος να προετοιμαστεί, δεδομένου ότι ο συνήγορος υπεράσπισης αγόρευε επί τρεις ώρες, ο πρόεδρος Χ.
Πλήρες άρθρο...
Ζητούμε συγνώμη για την καθυστέρηση δημοσίευσης αυτού του ρεπορτάζ, η οποία οφείλεται στο γεγονός της σύλληψης και παραπομπής σε δίκη του σ. Γεράσιμου Λιόντου. Για τον ίδιο λόγο θα καθυστερήσει και η δημοσίευση του ρεπορτάζ από τη σημερινή (6-2-12) συνεδρίαση της δίκης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.
Πλήρες άρθρο...
  Σε κλίμα έντασης, που προκάλεσαν ο εισαγγελέας της έδρας Ι. Λιακόπουλος και ο πρόεδρος του τρομοδικείου Χ. Βρυνιώτης, αποφασίστηκε η διακοπή της δίκης των τεσσάρων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, λόγω της αποχής των δικηγόρων. Ο συνήγορος του Χ. Τσάκαλου, Χ.
Πλήρες άρθρο...
Η 8η συνεδρίαση της δίκης των τεσσάρων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ήταν η πρώτη που διήρκησε μέχρι το μεσημέρι, χωρίς γι’ αυτό να φέρουν καμιά ευθύνη οι κατηγορούμενοι και οι συνήγοροί τους, όπως έντεχνα προσπαθούν να τους χρεώσουν ο πρόεδρος Χ. Βρυνιώτης και ο εισαγγελέας Ι.
Πλήρες άρθρο...
Στη συνεδρίαση αυτή εξετάστηκαν άλλοι δύο ψευδομάρτυρες-στελέχη της κακόφημης Αντιτρομοκρατικής, εκ των οποίων ο ένας έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ληστείας και είχε προφυλακιστεί. Και οι δύο μάρτυρες υποβλήθηκαν σε πολύωρη «βάσανο» ερωτήσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης, με αποτέλεσμα από τον Π.
Πλήρες άρθρο...